Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Patru întrebări adresate unui dezvoltator imobiliar

  Patru întrebări adresate unui dezvoltator imobiliar - Articole

  În cazul în care prospectaţi piața construcţiilor, pentru a cumpăra o casă nou-nouță, aveţi mai multe lucruri de analizat.

  Vânzările de locuinţe noi au crescut. Datele statistice ne spun că în 2015 numărul de locuinţe noi a ajuns în judeţ la aproximativ 2500 de unităţi, pentru ca anul 2016 să se încheie cu o cifră care depăşeşte 3000 de locuinţe nou-construite.

  Aici sunt incluse atât locuinţele individuale, cât şi unităţile locative ridicate de dezvoltatori imobiliari.

  Din păcate pentru cumpărători, considerându-i aici pe aceia care nu au puterea de a ridica o locuinţă de la temelie, noile construcții rezidențiale vin la preţuri care depăşesc 1.000 de euro pe metrul pătrat, cu peste 100 de euro peste preţul mediu al unui imobil aflat deja pe piaţă. Cu toate acestea, există modalități prin care puteți salva sume importante, atunci când cumpăraţi o casă nouă.

  Este, într-un fel sau altul, ca la achiziţia unei mașini noi: ai nevoie de o strategie pentru a face o afacere bună. Dacă doriţi să investiţi într-o locuinţă nouă, înseamnă că mulţi ani de acum încolo nu veţi mai fi nevoiţi să faceţi lucrări capitale, plus că veţi avea un imobil realizat pe principii moderne şi cu materiale de ultimă oră. Discutaţi cu potențialii constructori şi pregătiţi o listă cu cel puţin patru întrebări, pentru a găsi cel mai bun preţ şi cea mai bună ofertă.

   

  Ce stimulente financiare îmi oferiți pentru a cumpăra de la firma dumneavoastră?

  Din start vă avertizăm că există o veste proastă: dezvoltatorii imobiliari sunt adesea reticenți în a stabili un precedent pentru negocierea prețurilor de vânzare (constructorii mici tind să fie mai flexibili). În cazul în care o locuinţă nouă este listată la o cifră de 100.000 euro şi se vinde pentru 90.000, următorul cumpărător va dori să plătească suma deja redusă. Cu toate acestea, multe oferte cuprind stimulente încurajatoare adresate cumpărătorilor care aleg să încheie contracte. Desigur, pot exista discounturi semnificative, însă, de multe ori, este mai bine să obţineţi detalii suplimentare despre astfel de tendinţe. Alții dezvoltatori vor încerca să sensibilizeze clienţii printr-o ofertă de negociere a prețurilor la finisaje. În acest stadiu, al prospectării pieţei, căutaţi cel puţin trei oferte, pentru a analiza fiecare detaliu. Nu acordaţi atenție doar la ratele dobânzilor. Dezvoltatorul cere un avans şi încheie lucrarea pe banii lui, urmând ca viitorii locatari să achite preţul locuinţei eşalonat.Tocmai de aceea, în funcţie de strategia fiecăruia dintre dezvoltatori, termenii de rambursare pot fi diferiţi.

   

  Care este standardul finisajelor?

  Când veţi face vizionarea unei locuinţe puse pe piaţă de dezvoltator, țineţi cont de faptul că vizualizați întotdeauna o versiune high-end a standardului de casă.

  Modelul are toate dotările şi finisajele pe care constructorul le alege pentru a atrage clientela. Prin urmare, este neapărat nevoie să aflaţi de la constructor care sunt opțiunile standard şi ce alte opțiuni reprezintă îmbunătăţiri şi, evident, bani în plus.

  Ca de obicei, o modalitate de a reduce costurile, în acest stadiu, ar fi să vă mutaţi în casă, fără un upgrade, apoi să căutaţi o echipă mai mică, pentru a termina finisajele. Constructorii percep un adaos de-a dreptul imens pe anumite finisaje şi produse. Luaţi în calcul faptul că, la nivelul unui finisaj comun, cum ar fi gresia, sau instalarea unei centrale de apartament, dezvoltatorul poate adăuga de trei ori valoarea de piaţă a materialului.

  Doar apelând la un mic meseriaş, veţi obţine un preţ care să echivaleze cel mult preţul de bază al produsului dorit. Pentru unii cumpărători, beneficiul de a plăti dezvoltatorului upgrade-urile este faptul că aceştia pot rula costurile în valoarea lor de împrumut.

   

  Care sunt planurile constructorului pe termen lung, pentru comunitate?

  În funcție de mărimea terenului, constructorul ar putea include subunităţi locative, dar şi investiţii legate de spaţii comerciale, parcări, locri de joacă, sau unităţi de învăţământ. Acest lucru ar putea avea un impact asupra deciziei de cumpărare.

  De exemplu, să presupunem că doar câteva case au fost construite și vândute. În cazul în care dezvoltatorul intenționează să construiască încă 50 de case şi vă număraţi printre primii oameni  care se mută în cartier, va trebui să vă obişnuiţi cu echipele de constructori, cu zgomotul de şantier şi cu disconfortul unor drumuri desfundate, sau chiar cu riscul ca infrastructura de drumuri să vă creeze adevărate bătăi de cap mai mulţi ani de zile.

  Există, de asemenea, riscul ca dezvoltatorul să nu mai dispună de fonduri, să dea faliment, sau ca o altă societate să preia dezvoltarea.

  În acest context, pe termen mediu, valoarea de piaţă a locuinţei achiziţionate va avea de suferit, iar investiţia iniţială este pusă în pericol.

   

  Ce garanţii oferiţi şi ce clienţi mai vechi îmi puteţi recomanda?

   

  Cei mai mulţi constructori oferă o garanție de manoperă de un an și o garanție structurală de 10 ani.

  Asigurați-vă că aceste garanții primite declară în mod explicit ceea ce este și ceea ce nu este acoperit, care sunt limitările şi daunele. Ar trebui să primiți, de asemenea, garanții ale producătorului pentru aparatura electronic achiziţionată prin dezvoltator, cum ar fi mașina de spălat, centrala, aerul condiționat, aparatura de bucătărie şi acoperişul.

  Verificați, în plus, toate referințele, căutaţi clienţii mai vechi şi puneţi-le întrebări, cum ar fi: „Cât de receptiv a fost dezvoltatorul atunci când v-ați exprimat îngrijorarea?“, sau: „Aţi apela din nou la acest constructor?“.

  Ţineţi cont de încă un aspect: cei mai mulți dezvoltatori vă vor oferi doar referințe strălucitoare, deci ar trebui să descoperiţi, pe cont propriu şi alţi clienţi mai vechi.

  Puteți găsi aceste persoane cu ajutorul forumurilor de pe internet, sau nu vă rămâne altceva de făcut decât să bateţi la ușile caselor din cartier, care au fost deja construite.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 17.06.2017 14:57:37. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 12154 ori; citit de 2830 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul