Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Care este preţul casei tale? Compară, ca alţii să cumpere!

  Care este preţul casei tale? Compară, ca alţii să cumpere! - Articole

  Dacă te-ai gândit să-ți vinzi casa, una dintre primele tale întrebări va fi: "Oare cât costă locuinţa mea?"
  Poate că te-au inspirat semnele că alţi vecini au vândut la „preţ bun“, sau poate că eşti pregătit pentru o schimbare de peisaj.
  Indiferent de situație, o modalitate foarte bună de a obține o idee despre cât de mult merită casa ta este să analizezi prețurile de vânzare recente ale altor case din cartierul tău.
  Prin identificarea prețurilor de vânzare ale unor proprietăți similare din zona apropiată, poţi începe listarea pe site-urile de profil cu un preț realist. Comparaţiile sunt bune, te aduc în avantaj, dar trebuie să compari „merele cu merele“ - adică acele imobile sunt construite la fel, sau foarte apropiat şi au cam aceeaşi suprafaţă utilă.
  De asemenea, vei dori să ştii ce case au fost vândute în ultimele șase luni și cât de apropiate sunt de stilul locuinţei tale.

  Ce ne spune un agent imobiliar cu experienţă: un apartament cu trei camere şi o baie se va vinde mai puţin bine, comparativ cu un alt apartament cu trei camere, care are şi o toaletă de serviciu. Cumpărătorii sunt mult mai sensibili la acest aspect.

   Cum îţi poţi compara cel mai bine locuinţa, pentru cel mai bun preţ
   
  Un punct bun de start, pentru a începe prospectarea pieţei este portalul imobiliar www.TopEstate.ro. Poţi găsi şi alte site-uri specializate, astfel încât să îţi poţi face o idee despre ceea ce înseamnă un preţ de strigare.
  Dar, atenţie, unele oferte se află de mult timp pe piaţă, aşa că nu este nevoie să treacă tot atâtea luni pentru a-ţi da seama că referinţa nu este cea corectă. De aceea, este recomandat să iei legătura cu un agent imobiliar, fiindcă el îţi va oferi o idee mult mai apropiată despre prețurile locuințelor din zona ta, pentru că îţi va vorbi despre preţurile de tranzacţionare şi nu despre cele de la început, dat fiind că ele nu coincid.

  Agenții pot discuta despre prețurile altor vânzări sau vânzări în așteptare în zona ta şi pot lua legătura, la nevoie, cu alți agenți, pentru a te ajuta să estimezi o valoare corectă.
  Un agent imobiliar îţi poate oferi și o analiză comparabilă a pieței, pentru a te ajuta să decideți dacă a sosit cel mai potrivit moment pentru a-ţi vinde casa.  Și, cu toate că este o idee grozavă să afli care sunt vânzările recente de case în zona în care ai locuinţa, ar trebui în cele din urmă să ţii cont şi de faptul că există posibilitatea ca apartamentul sau casa ta să nu vândă la un preț similar.

  În general, piața imobiliară se schimbă rapid, iar calendarul este un factor important în prețul de vânzare.
  Sunt mulți factori care influenţează piața: ratele ipotecare, economia locală, economia națională, gradul de siguranţă publică, încrederea cumpărătorilor și disponibilitatea proprietarilor de a-şi pune casele la vânzare. Toate acestea influenţează preţul final.
   
  Îmbunătățirile aduse locuinţei vor afecta prețul de vânzare?

  Dacă arunci o privire prin listările similare și trăieşti senzaţia că propria locuinţă a cam pierdut în clasamentul dotărilor de confort şi design,te poţi gândi la o reamenajare, înainte de a scoate casa la vânzare.
  Dar, înainte de a angaja o armată de meseriaşi, pune pe hârtie câteva costuri şi calculează dacă preţul îmbunătăţirilor este convenabil, va aduce valoare şi nu va depăşi cu tot cu preţul locuinţei pragul altor imobile comparabile.

  De exemplu, dacă vei renova o baie, nu te aştepta la mai mult de două treimi din valoarea investiţiei. Dincolo de asta nici nu există garanţia că noua sală de baie strălucitoare va fi punctul de atracţie al locuinţei.
  Cumpărătorii sunt uneori imprevizibili. Proprietarii de imobile scoase la vânzare se aşteaptă ca fiecare leu investit să aducă un leu în plus la vânzare, dar puţini sunt cei care admit că multe îmbunătățiri cresc posibilitatea de vânzare, dar nu o valoare suplimentară.

  Chiar şi proiectele care adaugă valoare, de obicei (aer condiţionat, centrală proprie), nu aduc înapoi o rentabilitate 100%.

  Şi apoi, mai este ceva: proprietarii cheltuiesc sume considerabile cu îmbunătăţiri care sunt prea specifice pentru propriul gust, ceea ce nu va găsi ecou la o prea mare varietate de cumpărători. Când aceştia din urmă descoperă, cu ocazia vizitelor, ceva prea extravagant, deja se vor gândi cât i-ar costa să scape de o „îmbunătăţire“, sau alta. Tocmai de aceea, vor face oferte în jos.
  Şi apoi, ar fi bine să te mai asiguri că iei în considerare şi posibilele consecinţe negative ale „suprasolicitării“ unei locuinţe, într-un cartier cu oferte similare. Şi asta, pentru că ar putea fi mai greu să vinzi casa, pe viitor, dacă este mult mai mare sau mai scumpă decât cele din vecinătate.
  Preţurile de vârf nu sunt obţinute doar prin eforturile unui proprietar, acesta este mai degrabă efectul unei locaţii „exclusiviste“.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 22.01.2018 22:48:50. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 11221 ori; citit de 2501 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul