Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Ce te sfătuim să faci când pierzi o locuință scoasă la vânzare

  Ce te sfătuim să faci când pierzi o locuință scoasă la vânzare - Articole

  Ai visat atât de mult la momentul în care urma să fie a ta. Erai gata să faci marele angajament. Credeai că veți îmbătrâni împreună. Însă oferta ta imobiliară a fost prea mică. Ai pierdut. Nu vei cumpăra acel loc perfect pentru tine. Nu vei găti în acea bucătărie modernă și nu te vei odihni în fața televizorului, în sufrageria cu ferestre spre pâlcul de copaci.

  Practic, te afli exact în momentul inițial, de acum câteva luni, în aceleași căutări pe care ai vrut să le închei cu succes.

  Când pierzi o casă pe care ai vrut-o, durerea este reală. Este versiunea imobiliară a ipostazei în care te simți dat la o parte de femeia iubită, care alege pe altcineva. Asta este!

   

  O soluție: Lasă totul în spate; și mâine este o zi

  Nu lăsa eșecul să te marcheze. Nu te perface că nu s-a întâmplat nimic. Cel mai probabil, o sumă în plus ar fi rezolvat ecuația, deși nu este chiar sigur.

  De ce nu ai supralicitat? Poate că era vorba de un efort financiar pe care nu îl aveai la dispoziție, poate că ai crezut că, oricum, era deja prea mult. Oricum, mai rămâne doar întrebarea: „Oare cum ar fi putut fi, dacă?...“

  Oricum, senzația este una reală și legitimă: obișnuim să ne implicăm emoțional în tot ceea ce construim în jurul nostru. Altfel, ocazia s-a dus, iar soluția este una singură: punct și de la capăt! Faceți singurul lucru pe care ați fi vrut să-l faceți.

  Când ați alergat după casa multvisată, ați economisit până și cea mai mică sumă pentru plata în avans? Și nu ați mai plecat în vacanțe, pentru ca banii să fie suficienți să faceți o ofertă? E timpul pentru o evadare. Veți găsi în cele din urmă o casă perfectă, la un moment dat, dar trebuie lăsați totul în urmă.

  Amintiți-vă: când o ușă se închide, o altă ușă se deschide - și va rămâne deschisă până când vă veți întoarce către ea.
   

  O altă soluție: stați departe de mementouri


  Nu mai treceți prin fața casei cu pricina, pentru a vedea dacă este deja a noului proprietar. Nici măcar nu mai bateți o perioadă cartierul, sau acea cafenea care se afla chiar pe strada pe care se află și casa, unde v-ați imaginat deja că vă plimbați cu o cafea în mână, din bucătărie până pe balcon. Opriți-vă toate atenționările de pe site-urile pe care se afla anunțul. Până la urmă, orice fapt banal se poate transforma într-o obsesie.

   

  Încă o soluție: restabiliți-vă obiceiurile de dinainte


  Să fim sinceri pentru un minut și să recunoaștem că a fost doar o casă. Uneori ne atașăm de orice vis care este perceput ca o schimbare necesară. Așa că schimbați lumea într-un alt mod. Reconectați-le cu cele vechi. Faceți cunoștință cu noi oameni. Orice eșec are și o parte bună. Normal. Deși, poate, o achiziție ratată poate fi tratată ca o lecție, nu ca un eșec.

  Ce a mers bine și ce nu a decurs conform planului, pentru ca achiziția să se finalizeze? Ce ar putea să vă ajute să aveți succes data viitoare? Evaluați-vă corect prestația. Ați mers prea jos cu prețul? Puteți să vă mulțumiți cu două dormitoare, în loc de trei? Vă puteți permite cu adevărat acel cartier, sau încercați doar să vedeți ce șanse aveți?

  Ar putea fi timp pentru a căuta particularități diferite la o nouă casă, astfel încât totul să se termine repede și bine. Cu alte cuvinte, înapoi la vânătoare!

   

  Ultima soluție: De la capăt!


  Când sunteți gata, știți că este bine să încercați din nou marea cu degetul. Când începeți cu adevărat să vă uitați încă o dată la cât de multe case sunt scoase la vânzare pe TopEstate.ro, puteți începe să vă întrebați cum ați fost atât de porniți pe o singură ofertă.

  Indiferent dacă este vorba despre o căutare pe portalul nostru imobiliar a unor proprietăți din acel cartier perfect sau despre încheierea tranzacției unei case pe care ați văzut-o online, reveniți în joc. Nu fiecare ofertă din listă trebuie să fie perfectă pentru ca dumneavoastră să o verificați. Pur și simplu căutați, și iar căutați.

  Continuați să vedeți cu ochii deschiși căminul pe care îl doriți și ușa acestuia se va deschide, în final.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța din iunie 2019]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 11.06.2019 17:01:37. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 18092 ori; citit de 1899 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul