Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • 16 modalități prin care vei face bani în imobiliare

  16 modalități prin care vei face bani în imobiliare - Articole

  Domeniul imobiliar, în care sunt activez personal de douăzeci de ani, este o zonă de profit permanent.

  Fie că apar crize, sau se schimbă sezoanele, ori alți guvernanți conduc țara, iar acum – testat – chiar și în perioadă de pandemie, continuă să producă roade pentru cei implicați în acest business.

  Însă fii atent la tipul acțiunilor tale imobiliare, pentru că nu orice ai face generează oricând profit: trebuie să pui în acord momentul cu linia de acțiune.


  Am cules mai jos mai multe metode de a face bani în acest domeniu. Alegerea fiecărei metode depinde doar de tine.


  Să începem în a dezvolta aceste metode tradiționale de a câștiga bani în imobiliare.


  1.      Agent imobiliar full time. Este primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la imobiliare. De aceea își merită locul din fruntea listei. Vei face închirieri și vânzări pentru care vei obține comisioane.

  2.      Agent de vânzări pentru un dezvoltator imobiliar. Dacă nu vrei stres sau lucru peste orele de program, vei apela la dezvoltatori care doresc să își vândă unitățile locative prin forțe proprii de vânzare. Vei fi cantonat între 9 și 17 la site-ul de construcție, unde vei face tururi de prezentare clienților interesați. Remunerația, de regulă, provine din salariu plus comisioane bazate pe volum.

  3.      Referințe către alți agenți. Când ai clienți de care nu te poți ocupa, fie că nu ai timp sau nu ai expertiza de a lucra cu ei, îi poți recomanda altor colegi. Majoritatea îți vor plăti o sumă între 10% și 20% din valoarea comisionului încasat la tranzacționare.

  4.      Deschiderea propriei tale agenții. Nu trebuie în mod necesar să fii pregătit ca agent pentru a deschide o firmă. Poți apela la francize, sau poți lucra – cu atenție – direct cu agenți angajați.

  5.      Oferire de cursuri. Dacă ai experiențe de succes de împărtășit cu alții, gândește-te a deveni lector pentru firma ta sau pentru alte firme interesate.

  6.      Management pentru proprietăți rezidențiale. Mulți oameni au cumpărat proprietăți „de vacanță” aflate la distanță față de domiciliul lor. Ulterior au aflat cât de problematică este administrarea acestora. Din experiență îți pot spune că piața acestora devine mai mare pe zi ce trece.

  7.      Management pentru proprietăți comerciale. Similar te poți ocupa de proprietăți generatoare de venituri comerciale sau industriale: birouri de închiriat, hale sau depozite, spații comerciale mai mici sau mai mari, chiar și platforme betonate își pot găsi chiriași prin tine.

  8.      Administrarea de proprietăți în regim hotelier. Cazarea cu ziua este profitabilă în timpul sezoanelor de vacanță. Dacă ești bun organizator, te vei descurca atât cu calendarul de rezervări, cu încasarea sumelor și achitarea obligațiilor, cât și cu serviciul de curățenie și mentenanță.

  9.      Administrarea de fonduri de investiții imobiliare. În piețele fierbinți sunt întotdeauna bani de plasat în investiții rentabile imobiliare. Dar sunt bani de plasat și în perioade ca cea actuală, pentru că rentabilitatea unei investiții pleacă de la prețul de cumpărare, care acum este mai mic. Poți conduce proiecte de acest gen pentru persoane/ firma interesate, ce pleacă de la găsirea oportunității, renovarea și închirierea, toate în baza unui buget stabilit. Vei fi plătit cu sume fixe, variabile după zilele lucrate sau chiar procente din profitul obținut.

  10.  Evaluator imobiliar. Dacă îți place mai mult să colectezi și analizezi date, să scrii și să calculezi, decât să faci vizionări, poate că asta este menirea ta. Evaluatorii imobiliari fac bani în orice condiții ale pieții, fie că sunt credite pentru cumpărare sau evaluări pentru insovențe.

  11.  Expert în evaluarea construcției. Dacă pregătirea ta este de inginer constructor, sau ai un atestat cu experiență de acest fel, poți verifica construcțiile pe care cumparătorii le doresc. Deși acum acest serviciu nu este popular, este necesar: mulți cumparători ar plăti certificate care să le ateste faptul că proprietatea lor va dăinui după cumpărare și că banii lor sunt bine investiți.

  12.  Fotograf imobiliar. Poze wide angle, fish eye, filmări 3D, spoturi video, servicii de modificări în Photoshop, sau chiar banala iluminăre a unei fotografii subexpuse, toate acestea sunt necesare în era modernă și, ca să vezi, nu oricine știe să le facă.

  13.  Design interior, amenajarea grădinilor sau aranjarea unei proprietăți în vederea vânzării. Fără să am pretenția că sunt designer am reuși vânzarea unei proprietăți greu de vândut, libere dar cu multe stricăciuni, prin faptul că am montat în sufrageria goală și altminteri neprimitoare un fotoliu bean bag (sau puf, minge, etc) o măsuță și o listă cu cheltuielile necesare pentru renovare. Astfel am atras în discuție clienții care altfel ar fi făcut un tur rapid si ar fi plecat, speriați de presupusele imense cheltuieli.

  14.  Servicii de curățenie. Curățenie înainte de vânzare, după cumpărare, după constructor, după sau înainte de închirierea pe termen lung, înainte de cazările pe termen scurt, în spațiile de birouri sau pe spațiile comune ale blocurilor: oricare ar fi acestea, sunt necesare și mulți nu au timp pentru a le face, așa că vor angaja un profesionist ce vine cu materiale, echipamente și timpul necesar.

  15.  Organizarea casei. Încă nepopular la noi, acest serviciu dă voie oamenilor obișnuiți, cei care nu sunt așa de organizați ca tine, să aibă o casă în care să poată chiar și găsi lucrurile pe care le caută.

  16.  Reparații de acoperișuri sau părți de construcții afectate, amenajări interioare sau construcții de la zero. Îți trebuie experiență, o echipă, echipamente adecvate și seriozitate. Dacă le ai pe acestea nu vei duce lipsă de bani. Poți începe chiar și cu un singur domeniu, de pildă partea electrică a unei case.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța din mai 2020]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 13.05.2020 07:33:58. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 21642 ori; citit de 1599 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul