Ghivecele cu plante aromatice nu trebuie sa lipseasca din bucataria [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
  • Plante aromatice in apartament

    Plante aromatice in apartament - Casa, Gradina si Amenajari

    Ghivecele cu plante aromatice nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta


    Cu o investitie minima poti avea la indemana, oricand ai nevoie, proaspete, plantele aromatice care vor da savoare mancarii tale. Cultivarea este foarte usoara si te poti bucura de ele tot anul, pana tarziu in iarna, pentru ca recoltele din ghivece sunt indestulatoare pentru necesarul unei familii. Surplusul il vei putea conserva, fie in congelator, fie uscat si pastrat in borcane.

     

     

    Iata ce plante aromatice nu trebuie sa iti lipseasca din “gradina”:


    Busuiocul, planta anuala care adora caldura, crescand bine si la umbra si la soare. Cele mai multe soiuri nu cresc mai mult de 18-20 centimetri. Trebuie sa stii ca frunzele de busuioc sunt foarte aromate, mai ales inainte ca planta sa infloreasca. Dupa ce infloreste, aroma scade, dar ramane deosebit de placuta. Trebuie udat des si are nevoie de ingrasamant, cel putin de doua ori, la intervale egale, in perioada de vegetatie. Frunzele de busuioc sunt minunate in salate, la pizza si fripturi, fiind aroma perfecta pentru paste si sosuri de rosii.


    Arpagicul este o planta nepretentioasa, care creste la fel de bine si in ghiveci, si in gradina. Este cel mai mic soi din familia cepei. Prefera soarele, un pamant mai gras si are nevoie de apa multa. Cand infloreste trebuie sa-i rupi florile, de culoare albastru-violet, pentru a stimula planta sa produca frunze noi. Firele de arpagic, foarte decorative, rasar in cateva zile si sunt bune de folosit dupa circa doua saptamani, in mancare, salate si sosuri, pentru aroma si aspect.


    Mararul este considerat unul dintre cele mai puternice tonice pentru organism, are nevoie de apa, caldura si lumina. Semintele se planteaza la doi centimetri in sol, in grupuri de cateva seminte. Rupe mereu varfurile plantei, pentru a stimula aparitia de lastari noi si pentru a indesi tufa, care astfel nu va creste foarte inalta, dar va fi deasa si foarte decorativa.


    Tarhonul este o planta extrem de prolifica, multianuala, ceea ce este foarte bine, pentru a ne bucura cat mai mult de aroma sa. Tarhonul are nevoie de soare si pamant gras, apa multa si sa fie ferit de curentii de aer. Cu cat este tuns mai des, cu atat creste mai des si mai spornic. Se pastreaza foarte bine in congelator, gata tocat.


    Cimbrul este o planta multianuala, cu radacina puternica si adanca, astfel ca are nevoie de un vas inalt. Daca este sanatos, va forma o tufa cu o singura radacina si mai multe tulpini. Are nevoie de un loc insorit, ferit de curenti puternici de aer. La sadire, nu acoperi semintele, ci le pui direct pe pamant. Are nevoie de un sol nisipos si germineaza in 10 - 15 zile.
    Cel mai bine se pastreaza uscat, iar momentul optim de recoltare este atunci cand este inflorit, pentru ca aroma este foarte puternica. Iarna trebuie tuns, radacina acoperita cu pamant si tinut la loc racoros, intunecat si ferit de inghet, pana in primavara, cand germineaza, din nou.


    Menta este o planta perena, foarte rezistenta, care formeaza tufe. Deloc pretentioasa, accepta orice fel de sol, ii place soarele, dar creste bine si in zonele cu umbra partiala. Face parte, ca si cimbrul, din categoria plantelor care cresc dese daca ii sunt rupte varfurile. Menta poate fi recoltata cand infloreste, pentru ca aroma si proprietatile sunt la intensitate maxima. Trebuie taiata cu totul cand frunzele de la baza se ingalbenesc. Dupa o scurta perioada de pauza va creste din nou. Menta poate fi uscata si congelata. In ambele cazuri, isi pastreaza proprietatile. Decorativa si vesela, menta alunga tantarii. Decorativa si parfumata, este recomandata la paste, salate de legume si fructe de vara.


    Asadar, nu intarzia sa iti cumperi cateva plante aromatice din supermarket sau rasaduri din piata.
    Invata copiii sa le ude o data la cateva zile, cand pamantul este uscat. Va veti bucura in fiecare zi impreuna de gingasia si aroma lor!

    Casa gradina amenajari scris de Biroul De Presa - PR representative

    Postat în 04.01.2012 15:49:38. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

    vizualizat de 1921 ori; citit de 1265 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
     
  • Comenteaza primul