Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe x

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
  • Cum sa proiectezi o bucatarie

    Cum sa proiectezi o bucatarie - Casa, Gradina si Amenajari

    Principiile de baza ale unui design bun nu sunt prea greu de invatat si sunt usor de aplicat pentru a proiecta aranjarea spatiului intro bucatarie.

    Daca nu ati absolvit o scoala de proiectare, va puteti totusi descurca in a configura cu putina straduinta bucataria visata dupa principiile corecte descrise mai jos.


    Proiectarea unei bucatarii poate fi una dintre sarcinile cele mai frustrante atunci când aranjati o casa. La urma urmei, trebuie sa fie ordonata, dar primitoare, eficienta, dar cu suficient spatiu pentru multi oameni, si sa contina un spatiu de lucru suficient, precum si un loc de servit masa si de relaxare.

    Destul de multe sa ceri de la o camera!
    Insa nu conteaza cât de greu pare, este posibil sa-ti proiectezi bucataria de vis in doar câtiva pasi.
     

     

    Ce aspect al bucatariei va functiona cel mai bine in spatiul pe care va trebui sa il utilizati?


    Exista sase aspecte de baza ale unei bucatarii – forma unui L, in forma de U, aranjarea pe ziduri paralele, cu un singur perete folosit, in dublu L sau cu o insula.

    Bucataria in L este un alegere buna pentru o bucatarie care se deschide catre o sala de mese sau catre o camera mare, tip living-room. Aceasta utilizeaza spatiul de-a lungul a doi pereti de bucatarie. Designul functioneaza bine pentru o bucatarie cu mai mult de o singura bucatareasa, pentru ca nu astfel nu exista cai ce pot fi blocate.

    Al doilea aspect al unei bucatarii este cel in U. Aceasta este o aranjare care poate fi folosita foarte eficient intr-un spatiu ingust. Pentru ca foloseste trei pereti, exista mult spatiu intr-in "triunghi de lucru". Nu functioneaza bine pentru o bucatarie cu mai multi bucatari, cu exceptia cazului in care culoarul central este foarte larg.

    Numarul trei este aranjarea unei bucatarii pe zidurile paralele (sau opuse) ale camerei. Este similar cu U, dar se elimina peretele din capatul U-ului, plasand mobilierul si spatiul de lucru pe cele doua ziduri paralele. Desi acest design va ofera spatiu de lucru mai putin decât o bucatarie in forma de U, vi se permite accesul catre bucatarie de la ambele capete, ceea ce poate fi foarte util in anumite situatii.

    Urmatorul aspect este bucataria pe un singur perete. In acest aspect, toate aparatele tale de bucatarie precum si spatiile de lucru sunt aliniate de-a lungul unui singur perete. Acesta nu este un design foarte eficient pentru un bucatar, pentru ca se va misca in mod constant de la un capat la celalalt al bucatariei. Cu toate acestea, daca aveti limitari de spatiu in bucatarie, aranjarea in acest fel economiseste spatiul.

    O alta aranjare interesanta este cea in dublu-L. Este un aspect bun pentru bucatarii mai mari. Acesta consta dintr-un L mare, intins de-a lungul a doua ziduri lipite intre ele, apoi un L mai mic, care are un picior pe cel de- al treilea zid al bucatariei, cu o peninsula extinsa in interiorul bucatariei. Aranjarea in dublu-L este de design preferat de multi bucatari gourmet, pentru ca va ofera o multime de spatiu pentru diverse aparate, precum si un blat extins.

    Aspectul final este cel al bucatariei cu o insula. Insula de lucru se poate adapta la oricare dintre formele de mai sus cu conditia sa existe spatiu suficient. Intre laturile bucatarii si insula trebuie sa existe o distanta de minim 90 de centimetri dar nu cu mult mai mult de 1,3 metri. In insula se poate organiza zona de gatit cu aragazul, iar daca este suficient de mare se poate adauga si o zona de preparare cu blat de lucru. De asemenea se poate aranja in insula locul de servit masa al familiei.

     

     

    Mai sus am mentionat termenul de “triunghi de lucru”. Ce este acest triunghi de lucru?


    Cei mai multi designeri de bucatarii utilizeaza conceptul de "triunghi de lucru"ca baza pentru proiectele lor. Acesta consta dintr-o linie imaginara trasata de la centrul chiuvetei catre centrul frigiderului si pana la centrul aragazului, apoi inapoi la chiuveta.

     

     

    Cum puteti face triunghiul de lucru cât mai eficient posibil?


    Fiecare picior al triunghiului ar trebui sa fie de cel putin 1,2 metri lungime, dar nu mai mare de 3 metri. In plus, intregul perimetru al triunghiului ar trebui sa nu fie mai mare de 8 metri. Acest lucru va asigura ca veti avea un spatiu amplu in care sa lucrati, dar fara a irosi pasi si timp intre aparatele electrocasnice frecvent utilizate.

     

     

    O alternativa la abordarea triunghiului de lucru este abordarea zonelor de lucru.


    Cu aceasta metoda, fiecare parte din bucatarie are o functie bine desemnata. De exemplu, ati putea avea o zona de pregatire a legumelor care ar include chiuveta pentru spalarea legumelor si un blat de taiere integrat pentru tocarea acestora. Ati putea avea, de asemenea, o alta zona de gatit care sa includa aragazul, cuptorul, cuptorul cu microunde, dulapurile cu vase de copt usor de accesat; sau o zona de copt, care ar fi aproape de aragaz si ar include spatiu pentru cartile de bucate ale dumneavoastra, foi de copt, si un spatiu amplu cu un blat pentru rulat aluatul. Abordarea zonala functioneaza foarte bine daca bucataria este folosita de mai multi bucatari in acelasi timp, lasand fiecaruia loc de desfasurare.

    Indiferent daca alegeti metoda aranjarii in triunghi de lucru sau metoda aranjarii dupa zonele de lucru, va trebui sa decideti intai care element de organizare al bucatariei trebuie sa se situeze obligatoriu intr-un anumit loc, apoi sa concepeti planul de design in jurul acestui element. De exemplu, daca aveti un aragaz care trebuie sa fie situat in apropiere de sursa de gaze, incepeti cu asta. Sau daca v-ar placea foarte mult sa va vedeti copiii care se joaca in curtea din spate in timp ce spalati vase sau pregatiti cina, acesta este de asemenea un bun punct de plecare.

    Casa gradina amenajari scris de Biroul De Presa - PR representative

    Postat în 04.01.2012 17:16:15. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

    vizualizat de 2168 ori; citit de 2047 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
     
  • Comenteaza primul