Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
  • De ce sa iti termoizolezi casa pe exterior

    De ce sa iti termoizolezi casa pe exterior - Casa, Gradina si Amenajari

     

    Sunt persoane reticente la inovatie, iar atunci cand vine vorba despre gospodarirea propriei locuinte cu atat mai mult nu accepta solutiile specialistilor de imbunatatire a gradului de confort. Insa cand se pune problema de minimizarea pierderilor de temperatura si rationalizarea consumului de resurse, termoizolarea imobilului devine o necesitate.

     

    In cazul unei cladiri fara izolatie termica, aproximativ 45% din caldura interioara se pierde prin pereti, datorita transferului termic cu mediul extern, cauzat de diferenta de temperatura dintre interior si exterior. Insa un sistem de termoizolare va reduce considerabil transferul, iar investitia va fi recuperata prin economiile la plata utilitatilor.

     

    “La o casa cu o suprafata locuibila de 100 mp, neizolata, consumul mediu de energie este de 400 kwh/mp/an. In cazul izolarii complete a acestei case, consumul mediu de energie se reduce la 80 kwh/mp/an. Acest fapt arata ca economia de energie este de 80% si, prin urmare, valoarea investitiei se recupereaza in timp scurt, in mod traditional.”, mentioneaza pe site-ul official expertii de la AMVIC.

     

    Termoizolatia are o importanta esentiala in ceea ce priveste sistemului de incalzire dar si racire al casei. Pe de o parte acesta creste nivelul de confort, iar pe de alta reduce cheltuielile si implicit, consumul de combustibil.

     

     

    O buna izolatie a locuintei incepe cu alegerea materialelor de constructie

     

    Cine isi construieste o casa trebuie sa se gandeasca bine ce anume doreste sa obtina din punct de vedere al confortului termic al familiei dar si al cheltuielilor ulterioare cu utilitatile. Pot fi minimizate pierderile de temperatura alegand materialele de constructie adecvate. De exemplu, caramida clasica este un tip de material de constructie care asigura un randament mai bun al transferului termic, in comparatie cu BCA-ul. Caramida porotherm este o varianta imbunatatita potrivit specialistilor, care nu retine apa, este un izolator termic si fonic mai bun decat orice alt material traditional, la aceeasi latime. Are totusi si un dezavantaj major, blocurile de caramida nu sunt uniforme si prin urmare rezulta abateri mari la fatade, necesitand incarcare mare cu tencuiala.

     

    Nu trebuie uitata termoizolarea fundatiei, care pe langa o hidroizolare eficienta determina o rezistenta mai mare in timp. Potrivit specialistior in constructii, in acest caz se foloseste polistiren expandat pe laturile exterioare ale fundatiei, niciodata sub talpa acesteia, urmand sa se aplice, in combinatie cu o folie anticondens sub placa primei pardoseli.

    Se izoleaza termic si acoperisul, unde trebuie folosite materiale de cea mai buna calitate.

     

     

    Ce materiale folosim pentru termoizolatie

     

    Pentru a alege solutia corecta de termoizolare a imobilului, este recomandat sa discutam cu un inginer proiectant, care poate intocmi si un deviz de lucrari.

    In prezent cele mai folosite termosisteme sunt cele bazate pe polistiren, datorita pretului mai scazut. Insa, acest lucru nu inseamna ca este si cel mai performant izolator, transferul vaporilor de apa fiind unul destul de scazut.

     

    Vata minerala rigida este un alt material des folosit si indicat pentru fatade si terase, care chiar daca implica costuri ceva mai ridicate, aceasta permite un tranfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior.

    Izolarea exterioara a casei se poate realiza si cu spuma poliuritanica rigida, care are cel mai bun coeficient termic, ofera in acelasi timp termo-hidro-fono izolatie, materialul este ignifug, nu arde si nu intretine arderea. In plus este ecologica 100%.

     

     

    Intreaba specialistul in constructii daca vrei sa reduci pierderile de temperatura

     

    Izolarea termica trebuie realizata pe toate partile importante ale casei. Unii experti in constructii considera ca trebuie aplicat un anumit tip de termoizolatie in functie de gradul pierderilor de caldura pentru fiecare in parte a casei. Atentie insa, in calculul grosimii materialului termoizolant trebuie urmarita bariera termica si punctul transferului de caldura si nu grosimea peretilor. Astfel se evita ingrosarea excesiva cu material termoizolant al peretilor si astfel vicierea randamentului termic.

     

    Specialistii mai sfatuiesc ca in momentul termoizolarii casei sa urmarim in detaliu lucrarile de executie, deoarece rezultatul final nu trebuie sa prezinte denivelari sau imperfectiuni. Orice fisuri, denivelari, goluri determina infiltrari de apa si curenti de aer care in timp vor conduce la degradarea termoizolarii. 

    Casa gradina amenajari scris de Raluca Dobre - PR representative

    Postat în 07.02.2012 15:22:30. Vezi pagina lui Raluca Dobre din Bucuresti

    vizualizat de 8284 ori; citit de 2337 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
     
  • Comenteaza primul