Sfaturi utile pentru constructia casei [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Ce fel de casa vreti sa va construiti in anii urmatori ?

  Ce fel de casa vreti sa va construiti in anii urmatori ? - Casa, Gradina si Amenajari

  Sfaturi utile pentru constructia casei dumneavoastra

   

  Constructia unei case incepe bineinteles cu proiectul de arhitectura. Aici, impreuna cu un specialist, de obicei arhitectul sau designerul, se studiaza si se iau hotarari cu privire la:

  - amplasamentul lotului de teren pe care va fi constructia,
  - ce stil de casa dorim: clasic, modern, cu anumite influente, etc.
  - cate persoane vor locui, destinatia casei,
  - stabilirea bugetul aproximativ pe care il vom aloca pentru constructia casei,
  - structura de compartimentare a casei, tipul constructiv: lemn, clasic, metal,
  - etapele de constructie a casei, perioada constructiei la rosu si apoi la cheie, peisagistica,
  - aproximarea cat mai realista a sumelor de bani necesare pentru:

  1. Realizarea proiectului de arhitectura, obtinerea avizelor si, intr-un final, a autorizatiei de constructie.
  2. Realizarea constructiei la rosu,
  3. Realizarea constructiei la cheie,
  4. Lucrari de peisagistica: imprejmuire teren, alei, gazon, copaci, plante, etc.

  - alegerea firmei de constructii care va efectua lucrarea, negocierea si stabilirea etapelor lucrarii.

   


  Sfaturi:
  - este foarte important cu ce echipa plecati la drum [arhitecti si constructori]: de obicei acestia sau maestria meseriei acestora fac o casa sa fie construita mai ieftin sau mai scump, respectiv mai bine sau mai prost.
  - cand alegeti constructorul, mergeti impreuna cu acesta pe teren pentru a vedea ce a construit recent, chiar ar fi bine sa vedeti si echipa cu care lucreaza.
  - negociati pretul lucrarii pe etape, niciodata integral, deoarece in acest fel veti controla mai bine bugetul casei, iar in cazul aparitiei problemelor puteti sa opriti lucrarea sau sa schimbati echipa.

   


  Proiectul de arhitectura si autorizatia de construire
  Dupa ce ati ales Arhitectul, incercati sa va implicati cat mai mult in munca acestuia pentru a fi siguri ca toate functiunile casei pe care o construiti vor fi acoperite exact dupa nevoile dvs.

  Cereti Arhitectului ca pe langa planurile cotate cu dimensiuni ale peretilor si suprafete sa va ofere si randari / imagini 3d ale proiectului pentru a studia vizual volumul casei cat mai bine. Nu ezitati sa cereti modificari / ajustari daca vi se par necesare, dupa obtinerea autorizatiei acestea nu se vor mai putea face sau se vor realiza foarte greu.

  Beneficiarul va trebui sa faca o serie de demersuri pe la primarii, institutii si firme specializate pentru: obtinerea certificatului de urbanism, studiul topo si geo al terenului, avizele cerute prin certificatul de urbanism, depunerea dosarului pentru autorizarea constructiei casei.

  Abia dupa ce proiectul de arhitectura este finalizat, impreuna cu toate specialitatile: arhitectura, structura de rezistenta si instalatii [electrice, sanitare, termice], cantitati de materiale; veti putea realiza un calcul financiar realist al investitiei dvs. intr-o casa la rosu sau o casa la cheie.

  Se va pregati dosarul cu toate documentele si se va depune la Primaria localitatii de care apartine terenul, pentru a se obtine autorizatia de construire a casei.


  Sfaturi:
  - daca sunteti hotarati sa construiti o casa incepeti colaborarea cu Arhitectul din timp, pentru realizarea proiectului si obtinerea autorizatiei este necesara o perioada de timp de la 2 la 4 luni

   


  Alegerea echipei de constructii
  Ce fel de constructor alegem?

  Constructorul il puteti gasi printr-o referinta sau printr-o simpla cautare pe internet. Incercati sa aflati totusi cat mai multe despre el: experienta, portofoliu, cu ce personal lucreaza.

  Puteti lucra fie cu o echipa de meseriasi sau cu o firma de constructii. Chiar daca a doua varianta este putin mai scumpa, aveti avantajul semnarii unui contract [ iguranta banilor platiti] si garantia lucrarii.

  Un constructor [firma de constructii] priceput va putea sa extraga din proiect toate cantitatile necesare de materiale pentru a va face un calcul financiar corect de materiale si manopera.

  Va puteti construi casa fie cu materialele dvs, fie cu materialele constructorului. In general, se apeleaza la Constructor pentru furnizarea materialelor datorita experientei sale si cunoasterea mult mai buna a distribuitorilor de materiale de constructii, astfel ca poate negocia preturi mai bune pentru cantitati mai mari de materiale.

   


  Sfaturi:
  - Negociati construirea casei pe etape: constructia casei la rosu, constructia casei la gri, constructia casei la cheie, apoi peisagistica si alte lucrari.
  - Ar fi bine sa aveti pe santier o persoana "a casei" pentru supravegherea bunului mers al constructiei, a materialelor livrate si al consumului acestora.
  - Tineti cont ca o casa este finalizata integral dupa ce se executa si lucrarile exterioare ce tin de lotul de teren, imprejmuire cu gard / porti, alei parcare, trotuare, peisagistica - dupa ce calculati si bugetul pentru acestea puteti trage bara la investitia finala.

  Aceasta a fost prima parte a acestui articol care cuprinde, sper eu, sfaturi importante pe care este bine sa le luati in seama!

  Nu uitati, un om informat si pregatit are pe jumatate succesul asigurat in tot ce intreprinde!

  Va doresc sanatate, succes, pace in suflet si lumina in minte!
   

  Casa gradina amenajari scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 02.05.2012 13:18:54. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 8427 ori; citit de 1916 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul