Rolul fierarului betonist

In ceea [...]">

Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Ce fel de casa vrei sa-ti construiesti in anii urmatori? (ultima parte)

  Ce fel de casa vrei sa-ti construiesti in anii urmatori? (ultima parte) - Casa, Gradina si Amenajari

   

  Rolul fierarului betonist

  In ceea ce privesc constructiile de case, unul dintre cei mai importanti mesteri in procesul de executare al unei locuinte este fierarul betonist. Aparitia acestuia este strans legata de aparitia betonului armat si de utilizarea acestuia.

   


  Rolul fierarului betonist in constructia casei

  Foarte multe persoane nu cunosc rolul si importanta unui fierar betonist. In constructia unei locuinte, un rol foarte important il are mesterul fierar betonist. Acesta apare pe santier din momentul inceperii lucrarilor de constructie deoarece activitatea lui este strans legata de structura de rezistenta a unei locuinte. Structura de rezistenta este redata de catre inginerul structurist in planurile proiectului tehnic al viitorului imobil.


  In cazul in care nu ati vazut niciodata un proiect tehnic, vom incerca sa descriem putin felul in care acesta se prezinta si ceea ce cuprinde el.

  Proiectul tehnic cuprinde un plan de armare al structurii casei. Si anume aici veti gasi absolut toate barele care vor intra in structura de rezistenta a unei casei. Acestea sunt prezentate in functie de lungimile, formele si diametrele necesare, deoarece ele vor sustine viitoarea casa. Pozitionarea, forma si tipul barelor sunt redate in planul tehnic doar dupa calcule indelungate, realizate de inginerul structurist. Fiecare proiect tehnic cuprinde si schite detaliate, schite pe care doar un fierar betonist cu experienta le poate citi, intelege si pune in manopera.

   


  Rolul fierarului betonist la constructia armaturii

  Fierarul betonist este mesterul care pregateste armatura unei locuinte pentru turnarea betonului. De ce este importanta munca lui? Deoarece barele necesare pentru armare nu sosesc pe santier in dimensiunile si formele cerute in proiect ci sosesc sub forma colaci, sau chiar drepte, pe care mesterul in cauza le pregateste (taiat si fasonat), conform proiectului, pentru a le monta in zonele unde se va turna beton.
  De foarte multe ori, oamenii care doresc sa-si construiasca locuinte, nu cer arhitectului si proiectul tehnic. Acestia se bazeaza pe un mester foarte cunoscut. Insa, pentru a evita atat munca fierarului betonist cat si eventuale probleme, este recomandat sa realizati structura de rezistenta a locuintei doar conform unui proiect tehnic. Astfel, si mesterul in cauza, va sti exact ce cantitati si ce tipuri de materiale sa comande pentru lucrarea in cauza.


  In cazul unei constructii cu doua etaje, stalpii de rezistenta ai parterului au o importanta foarte mare deoarece acestia vor sustine si nivelul urmator al casei. Dupa realizarea unei fundatii, se ridica stalpii de sustinere ai casei.

   

   

  Rolul fierarului betonist la elementele de rezistenta

  Un meserias bun va sti sa lase mustatile de armatura necesare pentru a face legatura intre elementele constructiei (fundatie, stalpi de sustinere, planseu, stalpi de sustinere pentru etajul doi etc.). Pentru a se realiza un element continuu si sigur, mustatile fundatiei trebuie sa se lege de barele ce armeaza stalpul de sustinere iar mustatile de armatura ale unui stalp de sustinere trebuie sa formeze un element de rezistenta continuu cu barele planseului.

   

  Armaturile verticale necesare stalpilor de sustinere vor fi legate intre ele cu ajutorul unor agrafe pe care doar un fierar betonist cu experienta stie sa le monteze. Cu alte cuvinte, armatura unei locuinte este foarte importanta, ea trebuie sa se prezinte sub forma unui labirint peste care se va turna beton si care va sustine locuinta.
  O armatura si un cofraj (acesta din urma este realizat doar de un dulgher cu experienta) trebuie sa fie gata in momentul sosirii betonului armat. Dupa realizarea unei parti din structura trebuie sa treaca o anumita perioada de timp pana cand se va putea realiza urmatorul nivel al unei locuinte.


  Toate aceste etape ce tin de rezistenta unei constructii, sunt puse in manopera de fierarul betonist. Acesta este, la inceputul santierului, cel mai important mester al firmei de constructii pe care o alegeti sa va construiasca locuinta!

   


  Va doresc sanatate, succese,pace in suflet si lumina in minte!

  Casa gradina amenajari scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 17.05.2012 08:09:43. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 9879 ori; citit de 1914 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul