Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Utilizaţi culori puternice pentru decorarea locuinţei

  Utilizaţi culori puternice pentru decorarea locuinţei - Casa, Gradina si Amenajari

  De multe ori, culoarea pereţilor este prima impresie lăsată de o locuinţă în care intri prima dată. Ca şi cum ar avea capacităţi hipnotice, o zugrăveală reuşită îţi ia ochii. Nu mai „vezi“ alte detalii, iar opinia favorabilă este creată practic doar cu ajutorul unei pete de culoare şi o pensulă, ori, mă rog, un trafalet. Mare lucru, vor spune unii, ce atâta zarvă pentru o culoare? Că e verde, portocalie, sau albastră, camera tot aceeaşi rămâne, important este să fie curat. Hm! Dar, dacă în loc de o culoare, vom alege două pentru o singură încăpere, iar una dintre ele să facă un contrast puternic printr-o nuanţă intensă? De fapt, să o spun pe cea dreaptă: ca orice bărbat care se respectă, nu mă pricep la culori: confund consecvent roz cu cyclam, verde cu turcoaz şi aşa mai departe. Nici nu mă gândesc să mă îndrept: specialiştii IT ne spun că numai într-unul dintre codurile de culoare (RGB) pot exista 12 milioane de combinaţii.

   

  Teoria, ca teoria…

   

  Bine-bine, nu te pricepi să spui culorilor pe nume şi vrei să scrii despre treaba asta? Nimic mai simplu: pe internet găseşti imediat o paletă de culori, dar şi câteva explicaţii la îndemână. Important este să îţi doreşti să faci o schimbare, începând cu orice cameră din locuinţa ta: cea mai rapidă cale de schimbare a stilului unei încăperi este cea în care schimbi culorile. Aici intervine paleta de culori: un ton puternic, închis, saturat, pe unul dintre ziduri oferă o părticică din personalitatea ta. Şi scoate în evidenţă un detaliu arhitectural. Iar în plus nici nu închide spaţiul (vechea fugă de culori închise) câtă vreme celelalte ziduri primesc o culoare pală, de contrast. În fond, ce aţi fi spus, cu 10 ani în urmă despre brâurile de faianţă? Jocul cu tonurile de culoare este chiar plăcut, iar cel mai rapid instrument de control, fără daune şi fără deranj este chiar computerul şi un soft gratuit de grafică.

   

  Pentru început, tonurile puternice

   

  Ştim deja cu toţii despre influenţa atmosferei create de culorile ce te înconjoară. De exemplu, multă lume consideră că pereţii în tonuri verzi creează o senzaţie de calm, iar cele galbene aduc energie. Influenţa atmosferei create de culorile ce te înconjoarăDe acea, dacă te gândeşti la decorarea unui dormitor, cu siguranţă ai nevoie de calm şi refacere, câtă vreme o bucătărie plăcută este una plină de culori vii şi energizante. De fapt, pentru început, alegerea culorilor zugrăvelii trebuie să ţină cont de un accesoriu de mobilier care va face parte din acea cameră, Imediat ce se face legătura, încăperea va căpăta personalitate. Dar, fie că o cameră este mică sau mai mare, nu trebuie să ne ferim de culorile de contrast. Un dozaj care conţine o culoare puternică, în tonuri de verde-smarald dă o notă de vibraţie şi o abatere de la monotonia prismatică a încheieturilor camerei, atunci când se combină cu cu un bleu pal. În plus, culoarea puternică, de contrast, „împinge“ zidul şi îl fac să pară mai mare. Credeţi că este de ajuns? Cu cât sunt mai uşor de întreţinut, culorile ne pot face viaţa mai uşoară, ba, mai mult, ne ajută uneori să „mascăm“ eventualele imperfecţiuni.


  Avantajele unor tonuri prietenoase

   

  Culorile lavabile satinate sau pale sunt mult mai uşor de întreţinut şi pot fi utilizate în special în încăperile cu traffic mai mare, cum ar fi holurile. Pe de altă parte, o culoare mătuită va acoperi iregularităţile unui zid şi va absorbi lumina, care nu se va mai reflecta, cu tot cu imperfecţiuni. În celălalt registru cromatic, zidul în tonuri strălucitoare trebuie să fie unul aproape perfect, neted, lipsit de crăpături. Urmează apoi adevărata muncă. Până să alegeţi culorile preferate, cereţi mai întâi mostre, pentru că, de multe ori, culorile din poze nu vor fi aceleaşi cu cele de pe zid. În funcţie de tencuială şi de natura zidului, aceleaşi culori se aşează în mod diferit. Tocmai de aceea mostrele sunt binevenite. Ele vor fi testate pe mici porţiuni de perete, iar după o zi, sau două, vă vor ajuta să vă definitivaţi alegerea culorii. Oricum, ar fi chiar prea mult ca, după ce aţi zugrăvit un perete întreg, să vă daţi seama că nu aţi optat pentru cea mai bună alegere.

   

  Zugrăveala poate începe

   

  Evident, numai după ce zidurile au fost curăţate, spălate, reparate. Zugrăveala poate începe cu tonuri puterniceApoi, tonurile puternice. Încă o dată, în cazul în care încă ezitaţi să utilizaţi o culoare puternică, încercaţi mai întâi o încăpere mai mică, poate chiar baia. Sau, dacă teama poersistă, alegeţi camera copilului. Cei mici sunt întotdeaua încântaţi de joc, de culori, deci şi de jocul de culori. Un accent de veselie în plus în camera celui mic nu strică. Iar jocul poate continua apoi şi în restul locuinţei. În fond, culoarea puternică este mai mult un accent, poate tocmai de aceea un tavan în culoare puternică se va putea sprijini chiar şi pe ziduri în culori neutre, întrerupte, din loc în loc, de piesele de mobilier. Combinaţia cea mai reuşită este, de departe, cea de contrast, dar rezultate bune dau şi tonurile din aceeaşi familie, sau analoge. Astfel, de exemplu, un violet vibrant va da o notă foarte reuşită când se află lângă un purpuriu deschis.  Pentru culorile de contrast şi pentru cele analoge, paleta de culori este un instrument util: fie alegeţi extremele, de exemplu bleumarin şi portocaliu fie vă hotărâţi asupra unor culori alăturate, cum ar fi un verde puternic şi un vernil cald.

   

   

  [articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 15.martie.2013]

  Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureşan

  Postat în 14.03.2013 10:25:19. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 5319 ori; citit de 4533 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul