Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Stiluri în design ambiental | Galbenul şi imprimeurile florale: vedetele toamnei în designul interior

  Stiluri în design ambiental | Galbenul şi imprimeurile florale: vedetele toamnei în designul interior - Casa, Gradina si Amenajari

  Schimbări de ,,look’’ tomnatice în amenajarea locuinţei
  După cum bine ştiţi există o vorbă veche din bătrâni care spune că ,,toamna se numără bobocii’’. Astfel, cum se schimbă anotimpul auzim discuţii la radio, audiovizual, presa scrisă despre noile tendinţe, trenduri în materie de bijuterii, design vestimentar, hairstyle etc. Când vine vorba despre schimbari nu se abate de la această regulă nici opiniile desingnerilor cu privire la amenajarea locuinţei.
  Culorile, materialele aplicate în locuinţă ne ajută să avem o gândire pozitivă, să fim extrovertiţi şi nu în ultimul rând să privim viaţa cu alţi ochi. Luminozitatea dintr-o cameră de exemplu însoţită de o pată de culoare ne trezeşte pur şi simplu la realitate, deoarece psihicul are nevoie de linişte, detaşare şi control.
  Conceptul ,,La vie en rose’’ ne determină să găsim liniştea trupească, respectiv liniştea sufletească  în lucrurile mărunte care ne însoţesc în viaţa de zi cu zi. Fericirea nu este atât de greu de atins şi descoperit dacă ne cunoaştem limitele, ambiţiile şi dorinţele.

  Ce înţelegem prin tendinţe când vorbim despre amenajarea unei locuinţe?
  Tendinţele reprezintă pur şi simplu orientarea, direcţia spre o posibilă reţetă de succes. Când vorbim despre tendinţe trebuie să înţelegem faptul că nu trebuie să ne orientăm doar la ce spun specialiştii, deoarece fiecare individ are propriul stil şi propria personalitate. Ne alegem hainele pentru că ne reprezintă, ne simţim bine, sau pur şi simplu ne pun în valoare.
  Dacă ne decorăm casa, ne cumpărăm un anumit tip de mobilier doar pentru simplul motiv că aşa am văzut la televizor, sau în reviste nu facem altceva decât să imităm un alt stil. Întotdeauna este bine să ţinem cont de sfaturi, dar nu trebuie să uităm că ne decorăm şi amenajăm locuinţa în funcţie de caracterul nostru, de preferinţe şi de propriul stil.   
  De aceea, tendinţele ne arată evoluţia lucrurilor în domeniul amenajărilor și ne oferă un punct de reper folositor.
  La polul opus este trendul definit o direcție principală de dezvoltare a unui fenomen, a unei evoluții pe termen lung; mișcare economică de lungă durată.  

  Pastelurile şi culorile calde deschid sezonul de toamnă
   Începutul anului 2013 a adus în atenţia designerilor stilul anilor ’40, o epocă hollywood-iană, cu linii soft, curbate, un stil predominant feminism. Femme Fatale  combină perfect liniile art deco cu cele minimaliste accentuate de nuanţe puternice de roz şi mov.
  Culorile pastelate, nuanţele tomnatice ale frunzelor, cuprului, alamei şi lemnului, cât şi combinaţiile urbane de culori reci se numără printre principalele tendinţe în design interior din această toamnă, potrivit Hornbach.
  Astfel, în urma studiilor realizate de specialişti s-a ajuns la consacrarea a 4 tendinţe în materie de design ambiental recunoscute în limba engleză sub numele de: 1. Cool Pastels (pasteluri), 2. Feeling Wood (lemn), 3. Loft Living (urban), 4. Summers End (culori calde).

  1.Stilul Cool Pastels – îndepărtează tensiunile
  Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special să îndepărteze tensiunea provocată de apariţia toamnei. Inspirat din tendinţele ambientale preferate de tineri, Cool Pastels aduce în prim plan nuanţele reci, care au un efect calmant şi relaxant. Stilul Cool PastelsRozul, ca şi culoare accentuantă, aduce vioiciune în paleta de culori, împiedicând o răcire excesivă. În acelasi timp, suprafeţele colorate sunt incluse doar ca obiecte decorative. Tonurile pastelate delicate îi conferă camerei o atmosferă răcoroasă, transformând până şi încăperile mici într-unele extrem de generoase din punct de vedere al spaţiului.
  Stilul aerisit, modelele complet îndepărtate se păstrează doar ca elemente de bază, deoarece se pune accent pe formele geometrice. Romantic şi modern, stilul Cool Pastels este definit şi de pernele moi, mobilierul simplu şi de alte obiecte decorative în culori gingaşe, care oferă şi mai multă coerenţă ambientului.
   
  Şi în acest sezon, designerii Hornbach au dezvoltat o schemă de culori armonioasă pentru pereţii încăperilor şi ne recomanda ce modele, texturi şi nuanţe trebuie sa alegem pentru o ambientare în tendinţe.
  Toamna aceasta se poartă accesoriile confecţionate din materiale de lemn, blană sau ratan, pe lumânările mari susţinute în suporturi de sticlă sau metal, dar şi pe alte elemente cromatice de stil. Tot în această perioadă se remarca o preferinţă pentru culorile vesele, în nuanţe pastelate, indiferent dacă vorbim despre mobilier, accesorii sau despre alte obiecte decorative.    
  Pentru definirea trendurilor toamnei în amenajarea interioară, designerii au mizat pe stilurile urbane, amestecate cu cele din natură, cum ar fi lemnul, cuprul, alama, contrastele tomnatice puternice şi culorile pastelate prezentate în paleta de nuanţe recomandate.

  2. Stilul Feeling Wood – inspiraţie şi nostalgie din natură
  Stilul Feeling WoodInspiraţia din natură este esenţială pentru amenajarea locuinţei în acest stil. Culorile şi accesoriile folosite pentru crearea ambientului ne trimit cu gândul la o cabană modernă, confortabilă şi călduroasă departe de problemele cotidiene. Materialele precum lemnul veritabil, laminat sau chiar şi imitaţiile sintetice reprezintă esenţa acestui stil, suprafeţele cu patină sau cu efect rugos reflectând nostalgia după original şi originar.
   
  3. Stilul Loft Living – urban şi fascinant
  Stilul Loft LivingCel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach aduce locuinţelor un aer funcţional, putin sobru şi superior, în timp ce detaliul fundamental este remarcat de şarm. Loft Living convinge prin tonurile de gri, bej, albastru şi negru care conferă locuinţei o atmosferă calmă şi echilibrată. Strălucitorul, combinat cu nuanţele mate şi suprafeţele rugoase ale accesoriilor din sticlă sau metal, crează o serie de contraste puternice asupra privirii datorită detaliilor ce ne trimit spre o lume idealistă şi romantică. Accesoriile acestui design de interior sunt simbolizate prin lumânările mari care transmit acestui spaţiu rece o pată de culoare şi căldură.
   
  4. Stilul Summers End – nostalgia verii
  Stilul Summers EndUltimul stil propus de Hornbach în această toamnă reprezintă întruchiparea căldurii şi a sentimentului de siguranţă. Trendul Summers End aduce în locuinţe contrastele puternice ale toamnei care inspiră dragoste, încredere şi tandreţe. Nuanţele predominante de roşu, în contrast cu portocaliul, culoarea prunei şi tonurile de gri, creează o stare de confort psihic, amintind de vara, toamna aurie şi de perioada liniştită a Crăciunului.
  Lămpile supradimensionate, tablourile colorate, obiectele de mobilier cosy (anii 80) şi accesoriile somptuase din metal sau porţelan completează armonios acest ambient călduros. De asemenea, un element cheie al acestui stil este lumina. Camerele trebuie să aibă ferestre largi şi draperii deschise la culoare, pentru a da un aer inedit încăperii.
   
  Culorile vii: "inamicul" no. 1 pentru 2013
  Culorile anului 2013 sunt galbenul, albastru şi orange, movul, continuate în trend cu nuanţele de olive şi cappuccino.
  Galbenul, culoarea sezonului devine noul roz. Galbenul deţine controlul dacă ar trebui să vorbim despre amenajări interioare. Sugerează o culoare vibrantă, caldă ce ne stimulează şi ne trezeşte pofta de viaţă. Trebuie să ne ferim de mandarin şi să profităm din plin de tonurile cuminţi, liniştite de galben.   
  Nuanţele de albastru - bleu - bleumarin se numără printre nuanţele preferatate ale designerilor. Aceste tonuri încep să câştige teren în amenajările noului an, mai ales dacă sunt susţinute de accente negre şi se vor transforma în accente de bleumarin – navy. În acelaşi timp, nuanţele de bleu pot fi folosite ca tonuri neutre.
  Orange - noul Roşu. Tonurile de roşu se transformă din ce în ce mai tare în nuanţe de orange, o culoare ce a stat întreg anul 2012 în umbra tonurilor puternice de roşu. Tonurile calde de coral şi teracota îşi vor găsi şi ele locul, dar în cantităţi ponderate şi atent orientate.
  Movul - rămâne în tendinţe şi nu este detronat. De mai bine de 1 an movul este una dintre preferinţele designerilor şi beneficiarilor de noi locuinţe. Anul 2013 continuă acest trend, ceea ce  şi oferă o libertate mare de alegere între nuanţele de mov, orhidee, violet şi prună.
  Cappuccino - Culorile de pământ, precum şi nuanţele de crem, cafea cu lapte şi cappuccino vor rămâne în centrul atenţiei şi în anul 2013. În general se vor regăsi în locuinţele ,,liniştite’’, în care nimeni nu îşi asumă nici un risc. Însă, interioarele în nuanţe de cappuccino pot fi uşor accesorizate şi decorate doar să se remarce pe scena jocurilor pastelate .

  Iarna face ,,casă bună’’ cu tonurile de olive
  Tonurile Olive se vor bucura de o atenţie sporită în sezonul de iarnă. Alături de nuanţe foarte luminoase va recrea atmosfera unui interior englezesc autentic.
  Design floral
  Dacă vă doriţi un tapet draguţ puteţi opta pentru un design floral pe fundal neutru.
  Designul floral este din nou la modă, numai că anul acesta elementul de noutate îl reprezintă fundalul neutru. A folosi tapet sau textile cu imprimeuri florale (draperii, perne de decor)  este o modalitate excelentă să ne introducem o atmosferă caldă, relaxată într-o cameră şi cu siguranţă impactul va fi unul foarte puternic.
  Fundalul alb este preferatul designerilor, pentru că aduce o notă romantică, de permanentă vacanţă a spaţiului de locuit. Însă puteţi opta pentru o întreagă paletă de modele şi culori atât timp cât rezultatul final este unul placut.
   
  Tapet în … dungi
  Dacă vă doriţi un design mai activ, energic, una din cele mai simple modalităţi de a-l realiza este să folosim dungile într-o manieră elegantă. Covoare, tapet, draperii – oricare dintre aceste elemente pot aduce efectul de mişcare, dinamism atât timp cât folosim simpaticile dungi.
  Design in dungiNuanţele de roşu, alb şi negru sunt highlight-urile sezonului în ceea ce priveşte tematicile de design interior, mai ales dacă sunt asociate cu elementele de decor minimalist.

  Casa gradina amenajari scris de Ana-Maria Barbu - Jurnalist

  Postat în 03.11.2013 11:59:54. Vezi pagina lui Ana-Maria Barbu din Constanta

  vizualizat de 15294 ori; citit de 3889 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul