Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Case vechi cu izolaţii termice noi

  Case vechi cu izolaţii termice noi - Casa, Gradina si Amenajari

  Casele vechi, realizate după proiecte frumoase, au un mare avantaj: cu un caracter de unicitate, fără a fi copii la indigo ale clădirilor vecine, sunt întotdeauna amplasate într-un cadru plăcut, străjuite de copaci mari şi cu o amprentă de distincţie matură. Atunci când nu apar vicii de contrucţie, singura lor problemă este cea legată de costurile de încălzire.

  Întreţinerea scumpă are însă un remediu: izolaţia interioară nouă, realizată cu materiale de ultimă oră, care conservă mai bine temperatura interioară.

   

  Cea mai simplă şi mai ineficientă metodă

   

  Din păcate, de cele mai multe ori, proprietarii preferă să facă izolaţia interioară în cel mai simplu mod: aplicând celuloza, rigipsul, vata minerală sau fibra de sticlă direct pe pereţi. Toată lumea ştie că o clădire veche nu este prevăzută cu materiale izolatoare, în afara tencuielii.

  Soluţia astfel utilizată este însă numai una temporară, iar pe parcursul anilor va trebui îndepărtată şi înlocuită cu alta, la costuri mult mai ridicate. Explicaţia este una simplă: locuinţele moderne sunt prevăzute cu folii (bariere de vapori) pe pereţi, montate în spatele tencuielii uscate, astfel încât umezeala nu va putea trece în interior. Casele care nu beneficiază de această tehnologie permit infiltrarea umezelii rezultate din baie, bucătărie, sau de pe urma diferenţelor de temperatură.

  Prin urmare, o izolaţie interioară făcută fără să ţină cont de acest aspect va absorbi aceast surplus, care cu timpul se va extinde pe întreaga suprafaţă a pereţilor şi va afecta cablurile electrice, sau, în cel mai fericit caz, va produce mucegai, şi aşa favorizat de tâmplăria modernă de termopan, care nu permite circulaţia aerului. În plus, aceeaşi umezeală acţionează în două direcţii, atât în interior, cât şi în exterior, unde va produce exfoliaţii ale tencuielii şi va afecta chiar mixtura materialului, ceea ce va necesita lucrări de renovare frecvente.

  Ori, specialiştii spun că tencuiala exterioară nu are de ce să fie refăcută mai devreme de cinci-şase ani, dacă nu şi mai mult. Iată de ce o izolaţie interioară trebuie să fie realizată în urma unei bune documentări, dacă nu chiar cu sprijin autorizat.  

   

  Un cod de „bune practici“

   

  O casă funcţionează, sau se comportă, dacă vreţi, ca un horn: întotdeauna căldura se ridică spre acoperiş, deci aerul circulă de jos în sus. Cîtă vreme aerul cald se află sus, cea mai bună metodă pentru a-l păstra în interior este cea a montării de material izolant în pod, sau în mansardă, cu o grosime de 25-30 de centimetri.

  Specialiştii ne mai spun că, într-o lucrare amplă de izolare, cel mai bun randament este dat de izolaţia montată sub acoperiş, şi mai puţin de cea aplicată pe pereţii laterali. În orice caz, este bine de ştiut că investiţia merită fiecare leu. Cât priveşte materialele utilizate, piaţa ne pune la dispoziţie o mulţime de soluţii, cu rol de izolare termică şi fonică: plăcile de rigips, vata minerală, plăcile de poliester extrudat (sau, generic - celuloza), spuma, sau răşinile sub presiune, precum şi fibra de sticlă.

  Cele mai uşor de montat sunt plăcile de celuloză şi fibra de sticlă, astfel încât o lucrare completă nu va lua mai mult de o zi, sau două, fiind uşor de finalizat chiar şi de către proprietari, fără nici un fel de pregătire de specialitate. De un singur lucru se va ţine cont: să nu se blocheze ventilaţia laterală şi scafele, care permit absorbţia umezelii şi circulaţia condensului.

  Nici în acest caz, entuziaştii nu trebuie să se sperie: există suficiente informaţii pe internet, dar şi soluţii de materiale absorbante, uşor de montat, care asigură izolarea tavanelor şi a pereţilor, fără punţi termice. Ce-i drept, necesită un efort financiar în plus, dar, în orice caz, investiţia nu va fi mai mare decât cea în care se recurge la mână profesionistă de lucru.

  Cu alte cuvinte, toate soluţiile, utilizate separat sau combinate, vor contribui la un plus de confort, vor ajuta la scăderea facturii de căldură şi vor proteja locatarii de influenţa nefastă a unui mediu ambiant interior viciat de umezeală, fie ea cât de mică.

   

  articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanta, decembrie 2013

  Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureşan

  Postat în 12.12.2013 10:20:39. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 16043 ori; citit de 2351 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul