Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
  • Un joc cu linii şi culori | Casa cu modele are suflet!

    Un joc cu linii şi culori  |  Casa cu modele are suflet! - Casa, Gradina si Amenajari

    Unul dintre cele mai dificile aspecte ale decorării unei case este cel de amestecare a modelelor, sau tiparelor, dacă vreţi. Revistele de specialitate fac asta fără efort, mai greu este când, bine motivaţi, încercaţi asta în propria casă! Parcă totul devine forţat!

    Cu toate acestea, merită efortul, pentru că mixarea tiparelor poate fi un mod simplu, eficient pentru a reîmprospăta aspectul unei camere. Urmați această formulă, în trei etape, pentru a obține un amestec perfect echilibrat de modele în propria casă. Dacă efortul are succes, vă vom primi cu drag mulţumirile, dar, dacă nu vă place ce a ieşit, nu daţi vina pe noi!

     

    Culori potrivite

     

    O „cheie“ potrivită pentru amestecarea potrivită a modelelor constă în alegerea potrivită a culorilor. Există o serie de moduri de abordare. Puteți selecta fie o culoare de bază, preferată de întreaga familie, care va fi prezentă în fiecare model, sau puteţi alege un model de inspirație, care va „trage“ restul culorilor de la sine. Ambele opţiuni vor crea un sentiment de coeziune în decor.

    Altfel spus, imaginaţi-vă un perete în tonuri mai reci, albastru-deschis, cu ferestre încadrate cu draperii dominate de linii albastru-închis şi cald, sau modele florale, pentru ca perna de pe pat să conţină ambele scheme, un model cu linii drepte şi curbe, la o scară mult mai mică şi care să aibă în registrul cromatic şi tonuri de turcoaz.

    Practic, aveţi trei nuanţe de albastru, care se pot asocia apoi cu alb, sau chiar cu nuanţe de verde.

     

    Modele similare, dar scalate divers

     

    Alegeţi cel puţin trei modele diferite, fiecare cu o scară diferită - un model la scară mică, unul la scară mijlocie, precum și unul la scară mare. Alegerea este simplă: structura la scară mare îşi poate găsi locul pe un perete, sau, pentru a ne păstra în exemplul anterior, cel de scară mijlocie îşi poate găsi locul pe draperii, în vreme ce modelul la scara cea mai mică se întinde pe o pernă.

    Poate că nu v-aţi gândit niciodată, dar, în mod similar, natura face acelaşi lucru, tocmai de aceea ajunge să ne placă un peisaj mai mult decât altul. La fel ca în natură, nimic nu este uniform, pentru a nu deveni monoton. Raportul acesta de mărimi se poate aplica exact pe tipul de obiecte care decorează o cameră, începând de la cele mari, până ls obiectele mici. În orice caz, acest lucru ajută modelele şi obiectele pe care sunt imprimate să se completeze reciproc, decât să concureze.
     

    Linii geometrice şi organice

     

    Asta, ca să rupem gura târgului! Desigur, aici îşi intră în rol un designer, dar, pentru noi, muritorii de rând, a folosi linii geometrice ar însemna să utilizăm linii drepte, câtă vreme cele organice sunt acele linii curbe, care îndulcesc, de fiecare dată, rigoarea unor spaţii sobre, cu muchii tăioase. Mai în glumă, mai în serios, Beciul Domnesc, atât de la modă în ultima perioadă este dominat de linii drepte, care strivesc personalitatea, câtă vreme spaţiile elegante ale Parlamentului, cu linii curbe fine, împletite cu cele drepte, au dat frâu liber atâtor idei generoase ce au condus, în final ,la Beciul Domnesc... Mergând însă pe abordare noastră simplistă, a celor care nu au fost nici într-un loc, nici în celălalt din exemplu de mai sus, recurgem iar la ajutorul naturii, unde observăm că linia orizontului este una dreaptă, în timp ce coroana copacilor are formă rotundă. Ați putea fi tentaţi să optaţi, bunăoară la alegerea unui tapet, la modele exclusiv florale sau geometrice.

    Totuşi, cel mai bun mix va include o varietate de linii, la asocierea de linii drepte şi linii curbe. Ca să ne însuşim acum şi prima regulă, a culorilor, pentru a aduce în casă această primăvară, am alege un mix de linii şi un set de culori în pastel, deschise, pe o temă florală.

    Altfel spus, cu aceste trei reguli vă mai dorim doar succes şi o limită dată doar de imaginaţie!

    Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureșan

    Postat în 03.09.2015 13:40:28. Vezi pagina lui Decebal Mureșan din Constanta

    vizualizat de 8080 ori; citit de 1412 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
     
  • Comenteaza primul