Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Trei moduri de a regândi utilizarea unei locuinţe

  Trei moduri de a regândi utilizarea unei locuinţe - Casa, Gradina si Amenajari

  Suntem în plin sezon imobiliar, în care cumpărătorii sunt gata să investească sume considerabile în imobile ce le transformă visul în realitate.

  În acest context, pentru mulţi dintre viitorii proprietari, „vânătoarea“ de case se transformă mai mult într-o goană după cât mai mulţi metri pătraţi. Nu au de câştigat neapărat proprietarii de imobile cât mai generoase, cât aceia care îşi organizează locuinţele cât mai eficient, astfel încât un apartament cochet să se prezinte cât mai aerisit, creând senzaţia de spaţiu.

  Oricum ar fi, într-un astfel de moment, orice vânzător ajunge la concluzia că a imobilizat o groază de bani în dotări şi decoraţiuni, pentru a realiza că îşi petrece 80% din timp în 20% din întreaga locuinţă. În linii mari, aceasta este realitatea: în multe imobile se poate vedea o rispă de spaţiu, în special în cazul construcţiilor noi. Din diferite motive, mii de metri pătraţi transformaţi în dormitoare, sufragerii vaste, saloane, holuri, devin nefolositori. În astfel de cazuri, proprietarii trebuie să ia în calcul noi aranjament, pentru ca spaţiile respective să redevină funcţionale şi nu doar generatoare de costuri suplimentare  cu încălzirea şi curăţenia.

  Ce poţi face cu două dormitoare mici

  Există tendinţa ca mulţi proprietari de locuinţe să îşi construiască dormitoare mici, pornind de la idea că, oricum, acestea nu sunt altceva decât spaţii de odihnă, în care încăpea doar mobilierul minim necesar. Într-un nou aranjament, un dormitor mic se poate transforma într-un dressing, cu uşi glisante care să ia locul peretelui.

  Spaţiul va redeveni astfel util, cel puţin din perspectiva unui loc în care se pot depozita haine şi încălţăminte. În cazul în care fondurile avute la dispoziţie sunt ceva mai mari, micul dormitor se poate transforma într-o baie, asta şi în cazul în care o altă baie aflată după peretele comun are deja instalaţiile sanitare necesare.

  În căutarea unor spaţii noi de depozitare

  Într-o casă mereu este câte ceva de făcut şi există mereu posibilitatea de a da o nouă destinaţie unor încăperi mai puţin folosite. Holurile prea mari fac parte din această categorie şi pot deveni mult mai utile, în afara unor locuri de tranzit, dacă veţi lua în calcul amplasarea unor dulapuri de dimensiuni adaptate.

  Tot la fel, se poate da o nouă destinaţie spaţiului nefolosit de sub scară, loc sub care va sta foarte bine un birou, un minibar, sau o minidebara.

  Sufrageria poate deveni birou, sau sală de… jocuri

  Cu siguranţă, una dintre cele mai dese schimbări, este cea în care sufrageria (ca spaţiu în care se ia masa) se transformă într-un birou.

  Explicaţia este simplă: vorbim de o cameră mare, utilizată pentru destinaţia de bază doar de câteva ori pe an; în fond, câte recepţii, petreceri, sau mese comune mai pot fi găzduite de încăperea care uneori este cea mai mare dintr-o locuinţă? Tocmai de aceea, multe familii aleg să transforme camera respectivă într-un spaţiu cu două birouri, rafturi şi alte elemente de mobilier, în care se poate desfăşura o activitate creativă, se poate studia, sau, în fine, se pot desfăşura tot felul de activităţi creative. Astfel, camera redevine utilă şi va aduce echilibru în locuinţă, pentru că toţi membrii familiei vor evita dezordinea şi vor alege să lucreze într-un singur spaţiu, având acces la toate facilităţile necesare.

  O cameră mare prezintă oportunitatea perfectă de a rearanja spaţiul aflat la dispoziţie, într-un mod care se potriveşte familiei şi activităţilor sale uzuale. Dacă aveți o cameră atât de mare, dar nici un spațiu de luat masa în mod obişnuit, atunci sufrageria vastă se poate transforma în totalitate: un colţ poate fi alocat servitului mesei, într-un cadru minimalist, de tip bistro, iar restul camerei va deveni, aşa cum spuneam mai înainte, biroul oficial al întregii familii.

  În acelaşi mod, o cameră de zi obişnuită se poate transforma în cea mai atractivă bibliotecă, asta în cazul în care chiar aveţi o mulţime de cărţi care pot fi puse în valoare într-un singur spaţiu.
   

  Casa gradina amenajari scris de Clara Soponaru - Manager de agentie, ACCESS Real Estate

  Postat în 09.10.2015 10:24:45. Vezi pagina lui Clara Soponaru din Constanta

  vizualizat de 12240 ori; citit de 3025 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul