Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Casa, Gradina si Amenajari


vezi cele mai citite articole din categoria Casa, Gradina si Amenajari anunta-ma cand se adauga articole noi despre Casa, Gradina si Amenajari
 • Aproape totul despre instalaţiile sanitare

  Aproape totul despre instalaţiile sanitare - Casa, Gradina si Amenajari

  Instalatorii sanitari fac uneori cea mai murdară muncă, dar într-un fel profesia a atras o reputație proastă.

  Gurile rele spun că totul a pornit de la confuzia a doi vecini de bloc: unul ştia că îl salută pe instalator, în timp ce altul era convins că aceeaşi persoană este poştaşul…

  Totuşi, ce ne-am face în lipsa acestor meseriaşi? Și să fim sinceri. Noi nu programăm întâlniri cu luni de zile în avans pentru ţevile din casă. Instalatorii sunt cei pe care îi chemăm cu frenezie la ora două noaptea, atunci când apa de pe podea ne-a ajuns la glezne şi am epuizat deja tot stocul de prosoape, cu monograma ultimului hotel unde am fost în concediu!

  Altfel spus, instalatorii sunt cei care ne explică pe româneşte ce se întâmplă cu ţevile şi robineţii noştri şi cei care intră imediat în acţiune, pentru ca daunele „colaterale“ să nu fie mai mari.

   

  Canalizările sunt murdare, dar lumea e curată!

   

  Se pare că nimeni nu se înroşeşte când intră într-o toaletă, dar când apare instalatorul cu şarpele de oţel, pentru desfundat conductele, parcă te trece ruşinea la ce auzi că scoate omul pe gură! Cu toate astea, până la urmă se ajunge şi la o situaţie de genul acesta, pentru că, până la urmă, mizeria care a înfundat ţevile nu este neapărat o reflexie a lipsei de curăţenie, ci mai degrabă a comodităţii; pînă la urmă, însă, totul se reduce la bani, iar omul care face curat după noi nu va ezita să ceară un preţ pe măsură.

  Vreţi, nu vreţi, nu e nimic… sexy în treaba asta; dar când nu funcţionează, imediat se observă.

   

  Avariile nocturne fac parte din rutină

   

  Instalatorul sanitar ştie că are program de 24 de ore, astfel încât un meseriaş cu reputație nu va fi îmbufnat din cauza unei urgenţe la miezul nopții.

  O mulţime de avarii au loc noaptea, pentru că numărul consumatorilor scade, iar presiunea suplimentară creată va găsi cel mai slab loc şi instalaţiile vor ceda. Iar în cazul în care nu sunteţi pregătit să faceţi faţă unei astfel de avarii, mai bine chemaţi pe cineva care se pricepe.  

  Nu am făcut verificări, dar eventualele tutoriale de pe internet nu sunt suficiente. Lucrul cu instalaţii în presiune, tipurile de robineţi, supape, garnituri sunt apanajul meseriaşului, de aceea este bine să vă cunoaşteţi limitele. Este adevărat, uneori puteţi economisi bani. Alteori, însă, folosiţi unealta potrivită, iar o problemă mică se transfomă imediat într-o problemă mare.

   

  Ţineţi casa din scurt

   

  Casa  nu poate avea grijă de ea însăși, chiar dacă e nouă. Menţinerea în stare de optimă de funcţionare a instalaţiei sanitare este o preocupare constantă, astfel încât, la cel mai mic semn, profesioniştii să poată interveni.

  Totuşi, puţini dintre noi sunt cei care, măcat o dată pe lună verifică robineţii păstraţi în poziţie deschisă (aşa-zişii de linie), închizându-I şi deschizându-i. În plus, există şi alte dispozitive care lucrează cu apa şi care merită atenţia noastră: maşini de spălat, boilere, încălzitoare.

  După cum spun instalatorii, ar fi suficiente recomandările din manualele de utilizare, dar asta numai dacă sunt urmate cu stricteţe şi dacă respectă verificările periodice. Desigur, treaba asta poate fi făcută şi de alţii (contra cost), penru cei care, într-un fel sau altul, îşi ignoră îndatoririle. Totuşi, este bine să vă cunoaşteţi fiecare colţişor al locuinţei (şi ceea ce se vede, şi ceea ce nu se vede), pentru că, în cazul unei avarii, veţi putea da specialiştilor toate informaţiile necesare.

  Cum ar fi ca, în căutarea unei conducte sparte, să distrugeţi toată gresia din baie, doar pentru că nu ştiţi pe unde trece sifonul de pardoseală? Şi, ceea ce este cel mai important, nu lăsaţi niciodată ca o mică avarie să se transforme într-una de proporţii.

  La cel mai mic semn că scurgerea nu mai lucrează bine, la primele picături care se scurg din bateria unei chiuvete, luaţi legătura cu instalatorul, ca să nu fiţi nevoit să îl sunaţi la miezul nopţii, când apa este până la glezne şi -ştiţi deja- aţi epuizat deja tot stocul de prosoape, cu monograma ultimului hotel unde aţi fost în concediu!

  Casa gradina amenajari scris de Decebal Mureșan

  Postat în 15.12.2015 11:40:29. Vezi pagina lui Decebal Mureșan din Constanta

  vizualizat de 9903 ori; citit de 2332 ori; categoria: Casa, Gradina si Amenajari
   
 • Comenteaza primul