Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Acceptarea. Ce este Acceptarea? Infomatii despre Acceptarea. Afla mai multe despre Acceptarea. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Acceptarea


Este manifestarea vointei de a dobandi un drept, de a primi oferta de incheiere a unui contract, sau de a primi o succesiune.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Gir

  Este un act prin care posesorul titlului (ex. cambie), numit girant, transfera altei persoane numita giratar printr-o declaratie scrisa si subscrisa pe titlu odata cu predarea acesteia, toate drepturile care decurg din titlul astfel redactat si completat.   Toate mentiunile privind circulatia cambiei prin gir se fac pe verso-ul cambiei. Girul este neconditionat si priveste intreaga valoare a cambiei. Giratarul dobandeste toate drepturile detinute anterior de [...]

 • Darea in plata

  Acel mijloc de stingere a obligatiilor care consta in acceptarea de catre creditor, la propunerea debitorului, de a primi o alta prestatie in locul celei pe care debitorul era obligat initial sa o execute. acceptarea inlocuirii prestatiei trebuie sa fie concomitenta cu plata.

  Taguri:juridic, economic
 • Act juridic civil pur si simplu

  Act juridic civil ce nu este afectat de modalitati (termen, conditie, sarcina).   Anumite acte juridice sunt incompatibile cu sarcinile. Spre exemplu actul de optiune succesorala (acceptarea ori renuntarea la mostenire), sau actul de recunoastere a filiatiei.

 • Act unilateral

  Acel act juridic civil care este rezultatul vointei unei singure parti (nu neaparat a unei singure persoane).   Spre exemplu, testamentul, promisiunea publica de recompensa, acceptarea succesiunii, renuntarea la o mostenire, denuntarea unui contract, confirmarea unui act anulabil, oferta, purga etc.

 • Act abdicativ

  Act prin care se renunta la un drept inainte de a se fi facut acceptarea ceruta de lege pentru dobandirea lui.   Spre exemplu renuntarea la o mostenire deschisa ori la un legat, daca se face anterior acceptarii acelei mosteniri sau acelui legat.