Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Acceptarea. Ce este Acceptarea? Infomatii despre Acceptarea. Afla mai multe despre Acceptarea. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Acceptarea


Este manifestarea vointei de a dobandi un drept, de a primi oferta de incheiere a unui contract, sau de a primi o succesiune.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Act abdicativ

  Act prin care se renunta la un drept inainte de a se fi facut acceptarea ceruta de lege pentru dobandirea lui.   Spre exemplu renuntarea la o mostenire deschisa ori la un legat, daca se face anterior acceptarii acelei mosteniri sau acelui legat.

 • Drept de optiune succesorala

  Facultatea recunoscuta de lege succesibililor, de la data deschiderii succesiunii, de a alege intre acceptarea mostenirii deschise in favoarea lor (fie pur si simplu, fie sub beneficiu de inventar), ori renuntarea la aceasta.

 • Rezerve minime obligatorii

  Disponibilitati banesti pe care bancile comerciale sunt obligate sa le pastreze permanent in conturi speciale, la Banca Nationala a Romaniei.   Nivelul prevazut al rezervelor se determina ca produs intre baza de calcul si rata rezervelor minime obligatorii.   Baza de calcul o constituie nivelul mediu, pe perioada de observare al elementelor de pasiv asupra carora se aplica rata rezervelor obligatorii.   Baza de calcul se constituie din mijloacele [...]

 • Act unilateral

  Acel act juridic civil care este rezultatul vointei unei singure parti (nu neaparat a unei singure persoane).   Spre exemplu, testamentul, promisiunea publica de recompensa, acceptarea succesiunii, renuntarea la o mostenire, denuntarea unui contract, confirmarea unui act anulabil, oferta, purga etc.

 • Darea in plata

  Acel mijloc de stingere a obligatiilor care consta in acceptarea de catre creditor, la propunerea debitorului, de a primi o alta prestatie in locul celei pe care debitorul era obligat initial sa o execute. acceptarea inlocuirii prestatiei trebuie sa fie concomitenta cu plata.

  Taguri:juridic, economic