Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Act afectat de modalitati. Ce este Act afectat de modalitati? Infomatii despre Act afectat de modalitati. Afla mai multe despre Act afectat de modalitati. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Act afectat de modalitati


Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Act juridic civil pur si simplu

  Act juridic civil ce nu este afectat de modalitati (termen, conditie, sarcina).   Anumite acte juridice sunt incompatibile cu sarcinile. Spre exemplu actul de optiune succesorala (acceptarea ori renuntarea la mostenire), sau actul de recunoastere a filiatiei.

 • Act pur si simplu

  Acel act juridic civil care nu este afectat de vreo modalitate, fiind incompatibil cu acestea.   Spre exemplu actul de optiune succesorala (acceptarea ori renuntarea la succesiune), actul de recunoastere a filiatiei, infierea, casatoria etc.   Vezi si act afectat de modalitati.

 • Drept de proprietate pur si simplu

  Varietate a dreptului de proprietate care se distinge prin aceea ca are ca titular un singur subiect de drept (persoana fizica sau juridica) iar ca obiect un bun individual determinat, o masa de bunuri generic determinata sau o universalitate de bunuri, fiind dobandit de catre titularul actual in mod cert si ireversibil Vezi si Drept de proprietate afectat de modalitati.

 • Ipoteca

  O garantie reala ce are ca obiect bunuri imobile, ce raman in patrimoniul debitorului; lucrul mobil ce face obiectul contractului de gaj. Se aseaza asupra unui bun imobil, iar daca la scadenta debitorul nu plateste suma datorata, creditorul in favoarea caruia a fost constituita ipoteca e indreptatit sa ceara vanzarea bunului respectiv la licitatie. Constituirea unei ipoteci se realizeaza sub forma unui contract imobiliar, prin acordul de vointa al partilor, cu conditia ca cel care [...]