Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Act deghizat. Ce este Act deghizat? Infomatii despre Act deghizat. Afla mai multe despre Act deghizat. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Act deghizat


Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Donatie deghizata

  Acele donatii ascunse sub forma unui act juridic cu titlu oneros. Exist adeci o simulatie: intre parti se incheie unact real, secret, cu titlu gratuit (o donatie), dar si un act aparent, cu titlu oneros, menit sa ascunda tertilot operatiunea realmente incheiata intre parti. Sunt valabile daca nu fraudeaza legea si daca indeplinesc conditiile de fond ale donatiei. Validarea operatiei juridice ca donatie deghizata se face pe calea actiunii in simulatie.

 • Donatia intre soti

  Reprezinta o varietate a contractului de donatie ce poate fi oricand revocata de catre sotul donator, indiferent de forma pe care a imbracat-o, a unui act autentic, a unui dar manual sau a unei donatii indirecte ori deghizate.

 • Act fictiv

  Act ostensibil simulat, avand ca finalitate prin excelenta crearea unei aparente inselatoare, incheiat concomitent cu un act secret (numit contrainscris) in continutul caruia partile stabilesc ca acesta (actul fictiv sau deghizat) este lipsit de orice valoare juridica, deoarece operatia pe care o atesta nu s-a consumat in realitate.   Actul fictiv este un act public. Intocmirea unui act fictiv comporta, de regula, o intentie frauduloasa, concretizata in eludarea anumitor [...]

 • Simulatie

  Acea operatiune juridica in care, printr-un act aparent public, dar mincinos, si nereal, se creeaza o alta situatie juridica decat cea stabilita printr-un act ascuns, dar adevarat. Vezi si Contract de interpunere de persoane, Donatie deghizata, Fictivitate.

  Taguri:juridic