Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Act juridic civil. Ce este Act juridic civil? Infomatii despre Act juridic civil. Afla mai multe despre Act juridic civil. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Act juridic civil


Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Sarcina, Sarcini

  1. Este acea modalitate a actului juridic civil care consta intro obligatie de a da, a face sau a nu face ceva, impusa de dispunator gratificatului, in actele cu titlu gratuit (liberalitati). 2. Incarcarea, actiunea unei forte.

 • Contract mixt

  Contract in al carui continut coexista componente specifice a cel putin 2 contracte diferite, dar care, datorita prevalentei unora dintre ele asupra celorlalte, dobandeste regimul juridic al contractului care prevaleaza. Spre exemplu, contractul de antrepriza, prin care antreprenorul se angajeaza sa execute lucrarea cu propriile lui materiale, cuprinde in continutul lui, in deplina conexitate, componente specifice ale acestui contract si componente specifice ale vanzarii. Cu toate acestea, el [...]

  Taguri:juridic
 • Act abstract

  Sinonim - act acauzal   Acel act juridic civil care este detasat de elementul cauza.   Rezulta din fidejusiune, delegatie, titluri de valoare, unde obligatia asumata de debitor isi are cauza intr-un raport juridic preexistent intre debitor si o terta persoana.

  Taguri:juridic
 • Act patrimonial

  Acele acte juridice civile care au un continut economic, exprimabil in bani. Ele privesc de regula drepturile reale si de creanta.   Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare, de donatie, de imprumut etc. 

 • Act consensual

  Acel act juridic civil care se incheie prin simpla manifestare de vointa a autorului sau autorilor.   Cele mai multe acte juridice civile sunt cuprinse in aceasta categorie.