Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Act juridic de optiune succesorala. Ce este Act juridic de optiune succesorala? Infomatii despre Act juridic de optiune succesorala. Afla mai multe despre Act juridic de optiune succesorala. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Act juridic de optiune succesorala


Manifestarea de vointa a succesibilului de a accepta (pur si simplu sau sub beneficiu de inventar) sau de a renunta la mostenire.

Este un act unilateral, indivizibil (se accepta sau se renunta, cu cateva exceptii, la intreaga mostenire cuvenita), pur si simplu, irevocabil, declarativ (producandu-si efectele de la data deschiderii succesiunii), si constituie exercitarea unui drept absolut si discretionar (succesibilul nu trebuie sa-si justifice sau motiveze vointa).
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Act pur si simplu

    Acel act juridic civil care nu este afectat de vreo modalitate, fiind incompatibil cu acestea.   Spre exemplu actul de optiune succesorala (acceptarea ori renuntarea la succesiune), actul de recunoastere a filiatiei, infierea, casatoria etc.   Vezi si Act afectat de modalitati.

  • Act juridic civil pur si simplu

    Act juridic civil ce nu este afectat de modalitati (termen, conditie, sarcina).   Anumite acte juridice sunt incompatibile cu sarcinile. Spre exemplu actul de optiune succesorala (acceptarea ori renuntarea la mostenire), sau actul de recunoastere a filiatiei.