Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Actiune in granituire. Ce este Actiune in granituire? Infomatii despre Actiune in granituire. Afla mai multe despre Actiune in granituire. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Actiune in granituire


Acea actiune prin care reclamantul cere instantei de judecata ca in cadrul unui proces sa determine, prin semne exterioare, linia despartitoare dintre cele doua fonduri vecine.

 

Hotararea judecatoreasca ce se va pronunta are caracter declarativ de drepturi, deoarece judecatorul reconstituie hotarul real dintre cele doua fonduri.

Poate fi introdusa de proprietar, uzufructuar si chiar de catre posesor.

 

Detentorii precari nu au acest drept.

Ea poate fi indreptata impotriva proprietarului fondului limitrof, titularului unui alt drept real (uzufruct, superficie, drept de folosinta), precum si impotriva chiriasului sau arendasului, dar cu introducerea in cauza si a proprietarului.

 

Este o actiune reala imobiliara, petitorie si imprescriptibila.

Nu se confunda cu actiunea in stramutarea de hotare care este o actiune posesorie.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Actiune petitorie

    Acele actiuni prin care se solicita instantei de judecata sa stabileasca in mod direct ca reclamantul este titularul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unui bun.   Redobandirea posesiei bunului asupra caruia poarta acel drept real este doar un efect accesoriu al admiterii actiunii petitorii.   Dintre actiunile petitorii enumeram:   - actiunea in revendicare,   - actiunea in prestatie tabulara,   - actiunea [...]