Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Actiune in reziliere. Ce este Actiune in reziliere? Infomatii despre Actiune in reziliere. Afla mai multe despre Actiune in reziliere. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Actiune in reziliere


Mijloc procedural prin care partea contractanta ce si-a executat prestatia asumata printr-un contract sinalagmatic cu executare succesiva poate solicita justitiei rezilierea acelui contract atunci cand cealalta parte nu si-a executat culpabil obligatiile contractualmente asumate.

 

Ca natura juridica, este o actiune in realizare.

 

Promovarea ei este subordonata acelorasi conditii ca si actiunea in rezolutiune.

 

Prin admiterea ei de catre instanta judecatoreasca se pronunta desfiintarea numai pentru viitor a contractului respectiv.

 

Prestatiile executate in trecut, fiind de regula ireversibile, raman bine si definitiv executate, neputand fi ceruta inapoierea lor.

 

Vezi si Actiune in rezolutiune, Reziliere.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Pactul comisoriu expres de gradul IV

    Este clauza prin care partile prevad ca in cazul neexecutarii obligatiilor contractul se desfiinteaza de plin drept fara actiune in justitie si fara nici o alta formalitate prealabila.   Pactele comisorii exprese de gradele III si IV sunt cele mai energice, neexecutarea obligatiilor contractuale inauntrul termenelor stabilite avand ca efect rezolutiunea de plin drept a contractelor fara nici o alta formalitate prealabila.   Singura parte contractanta in drept sa [...]