Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Actiune in simulatie. Ce este Actiune in simulatie? Infomatii despre Actiune in simulatie. Afla mai multe despre Actiune in simulatie. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Actiune in simulatie


Acea actiune prin care se cere instantei de judecata sa constate existenta si continutul actului secret cu scopul de a inlatura actul aparent sau acele clauze ale sale care anihileaza sau mascheaza actul real.

 

In principiu, nu are ca finalitate desfiintarea actului secret, constatarea sau declararea nulitatii simulatiei, ci doar constatarea si declararea simulatiei.

 

Simulatia prin ea insasi este valabila, deci actul secret va fi mentinut si va produce efectele sale in toate situatiile cand a fost incheiat valabil.

 

Sanctiunea simulatiei nu este nulitatea, ci inopozabilitatea fata de terti.

 

Este posibil ca actiunea in simulatie sa fie dublata de actiunea in nulitate ori de cate ori realizarea simulatiei a implicat incalcarea dispozitiilor imperative ale legii sau contravine ordinii publice sau bunelor moravuri.

 

Exercitarea acestei actiuni apartine oricarei persoane interesate sa invoce in favoarea sa actul secret, daca este valabil, sau sa solicite constatarea nulitatii acelui act.

 

Actiunea in simulatie fiind o actiune in constatare, este imprescriptibila.

 

Ea poate fi exercitata oricand pe cale principala, dar si pe cale de exceptie.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Garantii generale ale executarii obligatiilor

    Expresie prin care se desemneaza, in mod generic, mijloacele juridice, recunoscute tuturor creditorilor, in scopul realizarii drepturilor lor de creanta si care se fundeaza pe dreptul de gaj general al creditorilor chirografari.   Aceste mijloace juridice se scindeaza in doua grupe distincte si anume:   - mijloace juridice preventive si de conservare (dreptul creditorului de a cere, la moartea debitorului, separatia de patrimoniu; dreptul creditorului de a interveni [...]