Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Actul juridic civil. Ce este Actul juridic civil? Infomatii despre Actul juridic civil. Afla mai multe despre Actul juridic civil. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Actul juridic civil


Reprezinta manifestarea de vointa facuta cu intentia de a produce efecte juridice, adica de a crea, modifica ori stinge un raport juridic civil. Actele juridice sunt de mai multe feluri: acte juridice uni, bi sau multilaterale (in functie de numarul partilor); acte cu titlul oneros sau gratuit (in functie de scopul urmarit), cele cu titlul oneros se impart in comutative si aleatorii, iar cele cu titlu gratuit, in liberalitati si acte dezinteresate; acte constitutive, translative si declarative (dupa efectele pe care le produc) s.a.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Nulitate de forma

  Acea nulitate care santioneaza nerespectarea conditiei de forma ceruta pentru valabilitatea actului juridic civil.

  Taguri:juridic
 • Termen incert

  Termen in cazul caruia data de implinire nu este cunoscuta cu precizie in momentul incheierii actului juridic civil, desi implinirea acestei date este sigura. Spre exemplu data mortii creditorului intr-un contract de renta viagera.

 • Contract mixt

  Contract in al carui continut coexista componente specifice a cel putin 2 contracte diferite, dar care, datorita prevalentei unora dintre ele asupra celorlalte, dobandeste regimul juridic al contractului care prevaleaza. Spre exemplu, contractul de antrepriza, prin care antreprenorul se angajeaza sa execute lucrarea cu propriile lui materiale, cuprinde in continutul lui, in deplina conexitate, componente specifice ale acestui contract si componente specifice ale vanzarii. Cu toate acestea, el [...]

  Taguri:juridic
 • Promisiune pentru altul

  Sinonime - promisiunea faptei altuia, promisiunea de porte-fort, conventia de porte-fort.   Acel act juridic sau acea clauza prin care o parte - promitentul - se angajeaza fata de cealalta parte - creditorul promisiunii - sa determine pe o a treia persoana - un tert - ca aceasta sa ratifice actul juridic civil incheiat in absenta sa, dar in contul sau, de catre promitent, fara o imputernicire prealabila.

  Taguri:juridic
 • Termen voluntar

  Sinonim - termen conventional   Termen stabilit rin actul juridic civil de catre parte sau parti.   Poate fi expres sau tacit (cand rezulta indirect).

  Taguri:juridic