Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Aport. Ce este Aport? Infomatii despre Aport. Afla mai multe despre Aport. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Aport


Contributie materiala, financiara, morala sau de alta natura a unei persoane pentru realizarea unei actiuni, activitati. Aport net in valuta - indicator al rentabilitatii financiar-valutare a comertului exterior, exprimat prin diferenta dintre pretul in valuta al marfii exportate si pretul in valuta al materiilor prime importate, necesare fabricarii marfii si al materiilor prime reexportabile, inclusiv celelalte cheltuieli de productie. Aport asociat/actionar - contributie in numerar si/sau in natura a unui asociat/actionar la capitalul social al unei societati comerciale.
Taguri:juridic, economic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract de asigurare

  Face parte din categoria contractelor aleatorii si consta in obligatia asiguratului sa plateasca celeilalte parti, numita asigurator o suma determinata numita prima de asigurare, in schimbul careia asiguratorul se obliga a suporta riscurile ce decurg din producerea in viitor a unor evenimente expres mentionate in contract, fiind un contract bilateral, cu titlu oneros, incheiat, de obicei, pe perioada determinata, cu executie succesiva, solemn.   Partile contractante [...]

 • Diferenta de curs valutar

  Diferenta care rezulta din raportarea aceluiasi numar de unitati ale unei valute straine in moneda de raportare la cursuri de schimb diferite(IPSAS) =Diferenta ce apare cand exista o modificare a cursului de schimb intre data efectuarii tranzactiei si data decontarii oricaror elemente monetare ce rezulta dintr-o tranzactie in valuta(IPSAS).

  Taguri:economic
 • Obligatie divizibila / Obligatie conjuncta

  Acel raport obligational cu pluralitate de subiecte intre care creanta si datoria se divid de plin drept. Fiecare creditor poate pretinde numai partea sa din creanta si fiecare debitor este obligat sa execute numai partea sa din datorie.

  Taguri:juridic
 • Stabilizator

  Element vertical al structurii de rezistenta a unei cladiri, cu lungime mare in raport cu dimensiunile sectiunii, care asigura preluarea si transmiterea de sarcini mari de la grinzi la fundatii. Este solicitat mai ales la compresie.

 • Clasa de consistenta

  Subdiviziune in sistemul de clasificare al arboretelor in raport cu consistenta lor. Se disting: clasa arboretelor cu consistenta foarte redusa (0.1-0.3). clasa arboretelor cu consistenta redusa (0.4-0.6). clasa arboretelor cu consistenta scazuta (0.7-0.8). clasa arboretelor cu consistenta normala (0.9-1).