Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Aport. Ce este Aport? Infomatii despre Aport. Afla mai multe despre Aport. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Aport


Contributie materiala, financiara, morala sau de alta natura a unei persoane pentru realizarea unei actiuni, activitati. Aport net in valuta - indicator al rentabilitatii financiar-valutare a comertului exterior, exprimat prin diferenta dintre pretul in valuta al marfii exportate si pretul in valuta al materiilor prime importate, necesare fabricarii marfii si al materiilor prime reexportabile, inclusiv celelalte cheltuieli de productie. Aport asociat/actionar - contributie in numerar si/sau in natura a unui asociat/actionar la capitalul social al unei societati comerciale.
Taguri:juridic, economic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Creditor

  Este subiectul activ al unui raport juridic, titular al unui drept de creanta, care poate pretinde debitorului indeplinirea obligatiei corelative.

 • Mostenitor regulat

  Mostenitor legal (cu exceptia statului), adica sotul supravietuitor si rudele in grad succesibil.   Acesti mostenitori sunt considerati "continuatori" ai persoanei defunctului, caruia acestia i se substituie in toate raporturile sale juridice patrimoniale, dobandind in locul lui calitatea de creditor sau debitor.

  Taguri:juridic
 • Obligatie solidara

  Acel raport obligational cu pluralitate de subiecte care pretinta particularitatea ca oricare creditor solidar poate cere plata in intregime a datoriei sau oricare debitor solidar este tinut sa execute intreaga prestatie la care are dreptul creditorul. Fac parte din obligatiile indivizibile, in sensul larg al notiunii, solidaritatea fiind o modalitate care impiedica diviziunea creantelor si datoriilor. Vezi art.1034-1056 Cod Civil.

  Taguri:juridic
 • Actiuni omenesti

  Faptele comisive ori omisive ale omului savarsite cu sau fara intentia de a produce efecte juridice civile, constand in nasterea, modificarea sau stingerea de raporturi juridice civile concrete. Este vorba, deci, atat de actiuni voluntare, dorite, cat si de cele involuntare, nedorite de om.

  Taguri:juridic
 • Contract de asigurare

  Face parte din categoria contractelor aleatorii si consta in obligatia asiguratului sa plateasca celeilalte parti, numita asigurator o suma determinata numita prima de asigurare, in schimbul careia asiguratorul se obliga a suporta riscurile ce decurg din producerea in viitor a unor evenimente expres mentionate in contract, fiind un contract bilateral, cu titlu oneros, incheiat, de obicei, pe perioada determinata, cu executie succesiva, solemn.   Partile contractante [...]