Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Buget. Ce este Buget? Infomatii despre Buget. Afla mai multe despre Buget. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Buget


Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada ale unui stat, ale unei institutii, organizatii, familii, ale unui individ etc.; totalitatea veniturilor dintr-o asemenea balanta.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Capacitate de plata

  Posibilitatea agentului economic de a putea face fata unor obligatii pe termen scurt; se determina ca raport intre activele curente (stocuri, creante, numerar) si datoriile curente (datoriile pe termen scurt, mai mic de un an: credite de trezorerie, datorii fata de salariati, fata de bugetul statului, fata de furnizori, etc).

 • Impozit pe profit

  Parte din profitul unei entitati economice varsat la bugetul statului, in virtutea unei reglementari legale.

 • Insolvabilitatea

  Situatie in care valoarea activelor de care dispune un agent economic este mai mica decat valoarea obligatiilor acestuia fata de terti (creditori, furnizori, buget). Prin vanzarea tuturor activelor de care dispune, agentul economic nu-si poate stinge toate obligatiile pe care acesta si le-a asumat. Insolvabilitatea prelungita este cauza care genereaza falimentul.

 • Locuinta de interventie

  Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care este "destinata cazarii personalului unitatilor economice sau bugetare, care, prin contractul de munca, indeplineste activitati sau functii ce necesita prezenta permanenta sau in caz de urgenta in cadrul unitatilor economice" (art.2 lit.e).

 • Deficit

  Suma baneasca cu care cheltuielile (platile) depasesc veniturile (incasarile). Deficitul poate fi: - deficit bugetar, adica suma cu care cheltuielile bugetare depasesc veniturile bugetului, - deficit al balantei comerciale (sold pasiv), atunci cand valoarea importului depaseste pe cea a exportului, - deficit al balantei de plati (sold pasiv), atunci cand platile depasesc incasarile valutare in relatiile unei tari cu celelalte la un moment dat.