Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Cerere de deschidere a acreditivului. Ce este Cerere de deschidere a acreditivului? Infomatii despre Cerere de deschidere a acreditivului. Afla mai multe despre Cerere de deschidere a acreditivului. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Cerere de deschidere a acreditivului


Solicitare a unui titular de cont bancar de deschidere a unui acreditiv in care sunt precizate toate conditiile si termenii de valabilitate ai acreditivului.

Aceste date sunt transmise odata cu deschiderea acreditivului catre banca domiciliata. De obicei, exportatorul prefera ca acreditivul sa fie domiciliat la banca sa pentru ca in acest caz el poate recupera contravaloarea produselor livrate sau serviciilor prestate intr-un timp mai scurt.

In situatia in care, acreditivul e domiciliat la banca importatorului, aceasta va fi cea care va urmari respectarea clauzelor acreditivului intocmai, in caz contrar ea refuzand plata.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Acreditiv bancar

    Modalitate de plata prin care cumparatorul rezerva o anumita suma de bani in numele furnizorului sau la unitatea bancara a acestuia din urma, in vederea achitarii marfurilor livrate, a serviciilor prestate sau a lucrarilor efectuate, atunci cand expedierea, executarea sau prestarea lor se face in conditiile convenite.   Acreditivul se poate deschide la banca ordonatorului, la banca furnizorului sau la o alta banca conform intelegerilor intervenite intre parti. Acreditivul [...]