Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Chirie. Ce este Chirie? Infomatii despre Chirie. Afla mai multe despre Chirie. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Chirie


In cadrul unui contract de inchiriere a suprafetelor locative, suma de bani la plata careia se obliga chiriasul in schimbul folosintei locuintei.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract de inchiriere a locuintei

  Este o varietate a contractului de locatiune, fiind aplicabil numai inchirierilor care au ca obiect locuinte. Contractul de inchiriere este acel contract prin care o parte (proprietar al unui bun imobiliar - locator) se obliga sa asigure altei parti (locatar sau chirias) folosinta temporara a unei proprietati imobiliare in schimbul unei sume de bani (chirie). Conform legii, inchirierea locuintelor se face prin contract scris care se va inregistra la administratia financiara [...]

 • Locuinta sociala

  Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care "se atribuie cu chirie subventionata unor persoane sau familii, a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei" (art.2 lit.c).

 • Acte cu titlu oneros

  Acte in care fiecare parte procura celeilalte un avantaj numai in schimbul unui alt avantaj echivalent.   Exemple de acte cu titlu oneros: vanzarile, inchirierile, imprumuturile cu dobanda, contractul de munca.

 • Banca comerciala

  Societate bancara care desfasoara diverse operatiuni cu clientii, persoane fizice sau juridice si care constau in: acordare de credite, constituire de depozite, inchirierea de casete de siguranta, operatiuni de schimb valutar si alte operatiuni specific bancare.

 • Locatie

  1. Contract incheiat intre locatar si locator prin care primul inchiriaza un bun, pentru care locatarul se obliga sa plateasca o chirie pentru bunul luat in folosinta, conform pierderilor contractuale.   2. Taxa platita pentru un lucru luat in folosinta.

  Taguri:juridic