Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Ciment. Ce este Ciment? Infomatii despre Ciment. Afla mai multe despre Ciment. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Ciment


Material complex obtinut prin arderea si macinarea fina a unor argile speciale in amestec cu aditivi. Se obtine astfel un liant hidraulic cu rezistente mari dupa intarire. Intarirea se face in prezenta apei, care in combinatie cu compusii silicosi duce la formarea unor geluri solide. Aderenta fata de agregatele minerale este foarte buna, putand astfel fi utilizat in producerea betonului. Gelurile rezultate au aderenta foarte buna si fata de otel, permitand producerea de beton armat sau beton precomprimat.
Buna rezistenta la agresivitate termica si chimica (a se vedea protectia elementelor metalice cu ajutorul betoanelor cu ciment).

Cimenturile silicatice (Portland) sunt liantii hidraulici cei mai utilizati in compozitia betoanelor si mortarelor, simple si armate, monolit sau prefabricate. Acest liant a fost brevetat in 1824, in Anglia, iar denumirea de ciment de Portland a fost data de asemanarea dintre liantul intarit si roca dura din localitatea Portland.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Bitum

    Este un material hidrofob, impermeabil, etans, care se poate intinde usor urmarind eventualele deformari ale elementelor de constructie, pe care se aplica fara sa piarda nici una din calitatile sale. Izolatia de bitum se executa la cald, pe suprafata piesei de zidarie sau beton (in prealabil sclivisita cu mortar de ciment si amorsata cu bitum taiat sau subif) sau a instalatiei etc.

  • BCA, B.C.A.

    Prescurtare pentru beton celular autoclavizat. Poate contine ciment. Amestecul spumat este supus unei temperaturi ridicate si unei presiuni mari de vapori (8-12 atm.), ceea ce determina intarirea amestecului spumat (autoclavizare).

  • Umflarea betonului

    Marirea volumului unei piese de beton in timpul prizei si al intaririi, provocata fie de prezenta in ciment a unor cantitati prea mari de oxid de magneziu, trioxid de sulf sau, in special, de oxid de calciu, care reactioneaza cu apa sau cu alte substante, rezultand astfel compusi expansivi, fie de marirea umiditatii betonului dupa intarire, umfland astfel gelurile. Umflarea betonului, ca si retragerea lui, pot duce la distrugerea piesei, daca aceste fenomene se manifesta cu intensitate mare.

  • Schela

    Fixare in beton sau in zidarie, prin inglobare la executie sau prin cimentare ulterioara a unui dispozitiv de ancorare, in asa fel incat legatura sa reziste indiferent de directia si sensul solicitarilor la care este supusa.

  • Beton

      Piatra artificiala obtinuta prin intarirea unei paste din pietris, nisip, ciment si apa. Material compozit constituit din agregate minerale si un agent de intarire. Pentru betonul din ciment, agentul de intarire este format din apa si din ciment. Pentru betonul asfaltic, agentul de intarire este format din bitum aditivat. • Beton armat - beton simplu in care s-au introdus armaturi, in general bare din otel; in cazul introducerii de fibre, betonul se numeste beton [...]