Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Clauza de forta majora. Ce este Clauza de forta majora? Infomatii despre Clauza de forta majora. Afla mai multe despre Clauza de forta majora. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Clauza de forta majora


Tip de clauza asiguratorie. Urmareste ca finalitate neutralizarea consecintelor negative pe care le antreneaza realizarea anumitor riscuri decurgand din masuri politico-administrative sau din producerea unor evenimente ale naturii cauzatoare de calamitati. Stipulatia contractuala avand caracterul unui succedaneu sau substitut de clauza de adaptare, atunci cand contine prevederea potrivit careia contractul se suspenda in caz de forta majora, urmand ca el sa continue dupa perioada de suspendare, in noile conditii, care vor fi negociate intre timp. Evenimentele de forta majora devin cauze exoneratoare de raspundere a debitorului numai in prezenta urmatoarelor conditii: - avertizarea creditorului de catre debitor asupra interventiei cazului de forta majora (de indata, aratandu-se si modul de avertizare - telefax, scrisoare recomandata, telex etc.), si - dovada fortei majore (certificata de un organ oficial din tara respectiva).
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Clauza de exonerare

    Clauza stipulata in contractul comercial, potrivit careia, oricare din partile contractante este exonerata de obligatiuni in perioada in care actioneaza evenimente fortuite sau evenimente de forta majora, care impiedica indeplinirea obligatiilor asumate. Indeplinirea obligatiilor respective se va face dupa incetarea starii fortuite sau de forta majora, daca partenerul contractual mai este interesat.