Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Comisionul. Ce este Comisionul? Infomatii despre Comisionul. Afla mai multe despre Comisionul. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Comisionul


Este un contract avand ca obiect tratarea de afaceri comerciale de catre comisionar pe socoteala comitetului" (articolul 405 Cod comercial) contractul de comision, ca operatie de sine statatoare, se caracterizeaza prin faptul ca intermediarul (comisionarul) are doua categorii de obligatii: obligatii care izvorasc din relatiile cu tertii; obligatii fata de comitent. contractului de comision prezinta urmatoarele caractere juridice: este un contract bilateral, cu titlu oneros, el neputand fi revocat pe cale unilaterala comisionarul este platit pentru serviciile facute comitentului cu o suma de bani, numita comision, care se stabileste fie sub forma unei sume fixe, fie procentual, calculat la cifra de afaceri pe care o realizeaza comisionarul in raportul cu tertii (comisionarul beneficiaza, ca si mandatarul, de privilegiul special si de dreptul de retentie asupra bunurilor comitentului pana la incasarea sumelor de bani ce i se cuvin).
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Rescont

    Suma de bani egala cu dobanda cuvenita unei banci pentru achitarea de catre aceasta, anticipat, a unei polite deja scontate, inclusiv comisionul perceput de banca pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de aceasta operatiune. Aceasta operatiune se realizeaza doar de catre banca centrala.

  • Scontare

    Operatiune prin care banca crediteaza posesorul unei polite nescadente cu valoarea neta a acesteia, prelevand dobanda si comisionul (taxa scontului) aferente transferului creantei.   In urma acestui act, banca respectiva devine beneficiarul cambiei.   Scontarea efectelor comerciale are drept scop mobilizarea creantelor intreprinderii asupra clientilor sai. In tarile occidentale, creditul acordat prin scontare ocupa o pondere destul de insemnata in totalul creditelor [...]

  • Comision

    Suma platita unei persoane, fizice sau juridice (mandatar) pentru intermedierea unor activitati comerciale, bancare, bursiere etc. Acesta se realizeaza pe baza unui contract, prin care o persoana se obliga sa indeplineasca - in numele si in contul altei persoane - anumite acte juridice sau economice. comisionul se calculeaza in procente asupra avalorii marfurilor vandute si cumparate, precum si a serviciilor prestate. Vezi si Contract de comision.