Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Comodat. Ce este Comodat? Infomatii despre Comodat. Afla mai multe despre Comodat. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Comodat


Acelasi lucru cu Imprumut de folosinta.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Act dezinteresat

  Acele acte cu titlu gratuit care au ca efect procurarea de catre dispunator a unui avantaj patrimonial celeilalte parti fara a-si micsora patrimoniul.   Spre exemplu, mandatul gratuit, imprumutul fara dobanda, comodatul etc.

 • Comodantul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, imprumuta comodatarului un bun, in mod gratuit.

 • Contract de comodat

  Este contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numita comodatar, un lucru, cu obligatia pentru aceasta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa.

 • Comodatarul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, primeste de la comodant un bun, avand obligatia de a se ingriji de conservarea bunului, de a se intrebuinta de acesta conform naturii si destinatiei stabilite prin contract si de a restitui bunul respectiv la termenul prevazut in contractul de comodat.

 • Contract simplu

  Contract ce vizeaza o singura operatie juridica si economica si a carui formare presupune ca suficient un singur acord de vointa. Spre exemplu: - vanzarea-cumpararea; - comodatul; - depozitul; - mandatul etc. Vezi si Contract complex, Contract mixt.

  Taguri:juridic