Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Comodat. Ce este Comodat? Infomatii despre Comodat. Afla mai multe despre Comodat. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Comodat


Acelasi lucru cu Imprumut de folosinta.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract real

  Acel contract pentru a carui formare, pe langa acordul de vointa al partilor, este necesara si remiterea materiala a lucrului care este obiectul prestatiei uneia din parti. Spre exemplu: - imprumutul de consumatie - mutuum, - imprumutul de folosinta - comodatul, - depozitul, - contractul de gaj, si - darul manual. Vezi si Contract real.

  Taguri:juridic
 • Comodantul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, imprumuta comodatarului un bun, in mod gratuit.

 • Contract de comodat

  Este contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numita comodatar, un lucru, cu obligatia pentru aceasta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa.

 • Contract principal

  Contract ce are valoare juridica de sine statatoare si care nu este dependent de nici un alt contract. Spre exemplu: - vanzarea-cumpararea; - mandatul; - depozitul; - comodatul, etc. Soartea juridica a contractului principal afecteaza in mod hotarator soarta juridica a contractului accesoriu (accesorium sequitur principalem).

  Taguri:juridic
 • Act cu titlu gratuit

  Acel act juridic civil prin care o persoana procura alteia un folos patrimonial, fara a urmari obtinerea unui folos in schimb.   Spre exemplu donatia, comodatul, imprumutul fara dobanda, legatul, mandatul gratuit, depozitul gratuit etc.