Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Comodat. Ce este Comodat? Infomatii despre Comodat. Afla mai multe despre Comodat. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Comodat


Acelasi lucru cu Imprumut de folosinta.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Act cu titlu gratuit

  Acel act juridic civil prin care o persoana procura alteia un folos patrimonial, fara a urmari obtinerea unui folos in schimb.   Spre exemplu donatia, comodatul, imprumutul fara dobanda, legatul, mandatul gratuit, depozitul gratuit etc.

 • Contract cu titlu gratuit

  Art 946 Cod Civil prevede: "Contractul gratuit sau de binefacere este acela in care una din parti voieste a procura, fara echivalent, un avantaj celeilalte". Din aceasta categorie fac parte donatia, depozitul, mandatul, comodatul, fidejusiunea etc. Aceste contracte se divid in liberalitati si contracte de servicii gratuite sau contracte dezinteresate.

 • Contract de comodat

  Este contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numita comodatar, un lucru, cu obligatia pentru aceasta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa.

 • Imprumut de folosinta

  Sinonim - comodatul   Contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane, numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumptibil, cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in natura, in individualitatea sa (art.1560 Cod Civil).   Este un contract esentialmente gratuit, nu are caracter translativ de proprietate, si in principiu este un contract unilateral.

 • Comodantul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, imprumuta comodatarului un bun, in mod gratuit.