Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Cont de virament. Ce este Cont de virament? Infomatii despre Cont de virament. Afla mai multe despre Cont de virament. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Cont de virament


Cont deschis de banci, societati comerciale etc. la Banca Nationala, destinat platilor curente. Activele conturilor de virament pot fi schimbate oricand in bancnote.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Bani de cont

    Desemneaza disponibilitatile banesti aflate in conturi la banci si care circula intre titularii de cont prin operatiunile de virament sau transfer. In cadrul masei monetare aflata in circulatie, banii de cont detin ponderea cea mai mare, avand in vedere faptul ca platile fara numerar sunt mult mai avantajoase.

  • Virament

    Plata fara numerar, transfer din contul platitorului in contul beneficiarului, operatiune efectuata de banca sau bancile celor doi detinatori de bani in cont. In fond, viramentul este un transfer de resurse din proprietatea unei unitati economice in proprietatea altei unitati. Prin virament se evita suplimentarea masei monetare in numerar.