Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Contract constitutiv. Ce este Contract constitutiv? Infomatii despre Contract constitutiv. Afla mai multe despre Contract constitutiv. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Contract constitutiv


(de drepturi reale), contract prin care se constituie, ori se transfera un drept real (precum, dreptul de proprietate, de uz, de abitatie, de uzufruct, de servitute, de superficie). In sistemul Codului civil roman se consacra regula potrivit careia printr-un asemenea contract opereaza transmiterea imediata a drepturilor reale. dar aceasta regula nu are valoare absoluta, ci admite si exceptii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Act aditional

    Acord intervenit intre partile care au incheiat un contract, prin care acestea convin asupra modificarii, completarii sau incetarii ulterioare a acestuia.   In contractele comerciale, actul aditional are un important rol intrucat prin acesta partile efectueaza actualizari si detalieri ale contractelor de lunga durata sau concretizeaza obligatiile reciproce asumate prin contracte cadru.   Vezi si Act constitutiv.

  • Contract de gaj

    Este contractul prin care debitorul emite creditorului sau un lucru mobil corporal sau incorporal, in vederea garantarii sale. Gajul este lucrul mobil ce face obiectul unui astfel de contract si in general orice bun mobil poate fi dat in gaj. Este un contract accesoriu, unilateral, real si constitutiv de drepturi reale.