Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Contract cu titlu oneros. Ce este Contract cu titlu oneros? Infomatii despre Contract cu titlu oneros. Afla mai multe despre Contract cu titlu oneros. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Contract cu titlu oneros


Art. 945 Cod Civil prevede: "Contractul oneros este acela in care fiecare parte voieste a-si procura un avantaj". Contractele cu titlu oneros sunt de doua feluri: - contracte comutative, si - contracte aleatorii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract de intretinere

  Este contractul prin care una din parti instraineaza un bun sau plateste o suma de bani, iar cealalta parte se obliga sa-i asigure intretinerea in natura pe timpul cat va trai, iar dupa moarte sa o inmormanteze. Este un contract cu titlu oneros, aleatoriu, sinalagmatic, traslativ de proprietate si consensual. Efectele contractului de intretinere Debitorul intretinerii este obligat sa acorde intretinerea in natura, el neputandu-se elibera de executarea acestei obligatii. Fiind un contract [...]

 • Contract comutativ

  Art 947 alin.1 Cod Civil prevede: "Contractul cu titlu oneros este comutativ, atunci cand obligatia unei parti este echivalentul obligatiei celeilalte".

 • Mandat, Imputernicire

  Imputernicire scrisa, contract, document prin care o persoana numita mandant autorizeaza o alta persoana (mandatar) de a o reprezenta si de a actiona in numele si in interesul acesteia. Mandatul comercial, fata de cel civil este cu titlu oneros.

 • Oneros

  (despre contracte, conventii etc.) care impune cuiva sarcini; impovarator, dezavantajos; necistit; scump Vezi si Act cu titlu oneros.

  Taguri:juridic
 • Contract de tranzactie

  Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, constand in renuntari reciproce la pretentii sau in prestatii noi, savarsite ori promise de o parte in schimbul renuntarii de catre cealalta parte la dreptul care este litigios ori indoielnic. Este un contract sinalagmatic, cu titlu oneros si comutativ, consensual. Vezi si Contract declarativ.