Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Contract de comodat. Ce este Contract de comodat? Infomatii despre Contract de comodat. Afla mai multe despre Contract de comodat. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Contract de comodat


Este contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numita comodatar, un lucru, cu obligatia pentru aceasta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract principal

  Contract ce are valoare juridica de sine statatoare si care nu este dependent de nici un alt contract. Spre exemplu: - vanzarea-cumpararea; - mandatul; - depozitul; - comodatul, etc. Soartea juridica a contractului principal afecteaza in mod hotarator soarta juridica a contractului accesoriu (accesorium sequitur principalem).

  Taguri:juridic
 • Comodatarul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, primeste de la comodant un bun, avand obligatia de a se ingriji de conservarea bunului, de a se intrebuinta de acesta conform naturii si destinatiei stabilite prin contract si de a restitui bunul respectiv la termenul prevazut in contractul de comodat.

 • Contract simplu

  Contract ce vizeaza o singura operatie juridica si economica si a carui formare presupune ca suficient un singur acord de vointa. Spre exemplu: - vanzarea-cumpararea; - comodatul; - depozitul; - mandatul etc. Vezi si Contract complex, Contract mixt.

  Taguri:juridic
 • Comodantul

  Este persoana care in temeiul unui contract de comodat, imprumuta comodatarului un bun, in mod gratuit.

 • Contract real

  Acel contract pentru a carui formare, pe langa acordul de vointa al partilor, este necesara si remiterea materiala a lucrului care este obiectul prestatiei uneia din parti. Spre exemplu: - imprumutul de consumatie - mutuum, - imprumutul de folosinta - comodatul, - depozitul, - contractul de gaj, si - darul manual. Vezi si Contract real.

  Taguri:juridic