Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Contract de interpunere de persoane. Ce este Contract de interpunere de persoane? Infomatii despre Contract de interpunere de persoane. Afla mai multe despre Contract de interpunere de persoane. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Contract de interpunere de persoane


Sinonim - contract de prete-nom (imprumut de nume) Un contract de mandat simulat, pe care mandatarul interpus il incheie pe seama si in interesul mandantelui, dar il incheie in nume propriu (ca si cum l-ar incheia pentru sine), tainuind tertului cocontractant calitatea sa de interpus si numele celui pe care in realitate il reprezinta. In masura in care nu incalca legea, contractul de interpunere produce intre parti efectele mandatului (vezi art.405 alin.2 Cod Comercial).
Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Simulatie

  Acea operatiune juridica in care, printr-un act aparent public, dar mincinos, si nereal, se creeaza o alta situatie juridica decat cea stabilita printr-un act ascuns, dar adevarat. Vezi si contract de interpunere de persoane, Donatie deghizata, Fictivitate.

  Taguri:juridic
 • Fictivitate

  Forma a simulatiei care se distinge prin aceea ca actul aparent (contractul) disimuleaza total realitatea, creand aparenta existentei unui contract care, insa, in realitate nu exista, partile stabilind prin actul secret (contrainscris), incheiat anterior sau cel mult concomitent cu actul aparent, ca actul aparent este lipsit de orice valoare juridica pentru ele, deoarece operatiunea juridica pe care acesta o constata nu a avut loc in realitate. Vezi si contract de interpunere de persoane.

  Taguri:juridic
 • Interpunere de persoane

  Vezi contract de interpunere de persoane.

  Taguri:juridic