Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Credit. Ce este Credit? Infomatii despre Credit. Afla mai multe despre Credit. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Credit


Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor, pe o anumita perioada de timp, contra unei dobanzi, si care urmeaza a fi restituita la anumite termene, numite scadente.

Printre elementele obligatorii ale unui credit se gasesc: suma creditului, dobanda, perioada pentru care e contractat creditul, modalitatea de rambursare - constanta sau degresiva, garantii, giranti, termene de rambursare.
Legea bancara nr. 58/1998 defineste creditul ca fiind orice angajament de plata a unei sume de bani in schimbul dreptului la rambursarea sumei platite precum si la plata unei dobanzi sau a altor cheltuieli legate de aceasta suma sau orice prelungire a scadentei unei datorii si orice angajament de achizitionare a unui titlu care incorporeaza o creanta sau a altui drept la plata unei sume de bani.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Daune interese compensatorii

    Reprezinta echivalentul in bani al repararii prejudiciului cauzat creditorului prin neexecutarea totala sau partiala a obligatiilor contractuale ale debitorului.

  • Valuta in cont

    Valuta aflata sub forma de disponibilitati in conturi deschise la banci si la alte institutii financiare si de credit.

  • Documentatie de credit

    Totalitatea documentelor necesare pentru acordarea unui credit unei persoane fizice sau juridice, de catre o banca. Se solicita cel putin urmatoarele documente: situatiile financiare actuale ale solicitantului si ale garantilor acestuia, inclusiv proiectia fluxurilor financiare pentru perioada de rambursare a creditului si de plata a dobanzilor; descrierea modalitatilor de garantare pentru plata integrala a datoriei; evaluarea bunurilor care fac obiectul garantiei creditului; descrierea [...]

  • Actiune in anularea titlului executoriu

    Varietate a actiunii in anulare prin care debitorul urmarit pe cale notariala cere instantei judecatoresti competente anularea titlului executoriu notarial.   Aceasta actiune nu constituie o cale de atac propriu-zisa si nici o institutie specifica procedurii executarii.   Ca mijloc procedural de contestare, este susceptibila de a fi utilizata numai de catre creditor.   Actiunea are ca obiect titlul executor emis de notarul [...]

  • Cesiune de creanta

    Conventie prin care un creditor transmite o creanta a sa unei alte persoane. Reprezinta mijlocul specific de transmitere a obligatiilor constand in acordul de vointe prin care creditorul numit cedent transmite in mod voluntar, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, dreptul sau de creanta unei alte persoane numita cesionar care va deveni astfel creditor in locul sau, si care va putea incasa creanta cedata de la debitor.