Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Cumparator. Ce este Cumparator? Infomatii despre Cumparator. Afla mai multe despre Cumparator. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Cumparator


Este persoana cu capacitate deplina de exercitiu, ori reprezentat sau asistat de parinti ori tutore, care printr-un contract de vanzare-cumparare dobandeste dreptul de proprietate asupra unui bun determinat sau mai multor bunuri determinate, ori asupra unui alt drept real sau de creanta, in schimbul unei sume de bani numita pret.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Scontare fara recurs

  Operatiune de credit constand in cumpararea de efecte de comert (in special bilete la ordin), prin care cumparatorul renunta in mod expres la dreptul de recurs fata de vanzatorul titular.

 • Contract cu executare imediata / cu executare instantanee

  Sinonim - contract cu executare imediata Acel contract in care partile au obligatia sa execute prestatiile ce si le datoreaza una celeilalte in unul si acelasi moment, care coincide, de regula, cu momentul incheierii contractului. Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare, in care vanzatorul se obliga sa remita bunul vandut si cumparatorul sa plateasca pretul imediat si dintr-o data.

 • Preemtiune

  Privilegiu pe care il are cineva printr-un contract sau printr-o lege, la o vanzare-cumparare, de a fi, in conditii egale, cel preferat dintre mai multi cumparatori.

 • Retrocesiune

  Revanzare a unui bun de catre cumparator vanzatorului initial.

  Taguri:juridic
 • Buy now and build later

  Reprezinta sistemul care presupune cumpărarea de terenuri cu proiect de către diversi investitori , terenurile respective fiind destinate dezvoltărilor rezidenţiale sau industriale cu profituri majore pe termen mediu. Ofertele de tip "Buy now, Built later" prezintă avantajul unui buget accesibil, premise de creştere a investiţiei cu o medie de minim 35 % pe an, precum şi optiunea nemaintalnita până în prezent de a construi o casă în regie proprie, [...]