Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Drept de creanta. Ce este Drept de creanta? Infomatii despre Drept de creanta. Afla mai multe despre Drept de creanta. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Drept de creanta


Este acel drept care confera titularului lor posibilitatea de a cere unei alte persoane individual determinata sa dea, sa faca, sau sa nu faca ceva.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Gaj general al creditorilor

  Dreptul creditorului de a urmari oricare dintre bunurile sau valorile active ce se afla in patrimoniul debitorului, in scopul realizarii creantei sale devenita exigibila, fara a-l putea opri sa le instraineze inaintea inceperii urmaririi. Nu are ca obiect bunuri individual determinate. A nu se confunda cu dreptul de gaj, care este un drept real accesoriu dreptului de creanta ce confera titularului sau atributele de urmarire si de preferinta.

 • Act patrimonial

  Acele acte juridice civile care au un continut economic, exprimabil in bani. Ele privesc de regula drepturile reale si de creanta.   Spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare, de donatie, de imprumut etc. 

 • Cesiune de creanta

  Conventie prin care un creditor transmite o creanta a sa unei alte persoane. Reprezinta mijlocul specific de transmitere a obligatiilor constand in acordul de vointe prin care creditorul numit cedent transmite in mod voluntar, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, dreptul sau de creanta unei alte persoane numita cesionar care va deveni astfel creditor in locul sau, si care va putea incasa creanta cedata de la debitor.

 • Act de instrainare

  Sinonim - act de alienare   Act juridic prin care titularul unui drept real asupra unui lucru sau al unui drept de creanta transmite, cu orice titlu, acel drept altei persoane.

 • Cedent

  Sinonim - creditor cedent Denumire generica data creditorului care isi transmite dreptul sau de creanta izvorat dintr-un anumit raport juridic obligational, prin efectul unei cesiuni de creanta, in favoarea unei alte persoane numita cesionar. Cedentul nu are obligatia legala de a notifica, debitorului cedat, cesiunea de creanta.

  Taguri:juridic, economic