Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Faliment bancar. Ce este Faliment bancar? Infomatii despre Faliment bancar. Afla mai multe despre Faliment bancar. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Faliment bancar


Banca aflata in stare de insolvabilitate, declarata ca atare de catre o instanta judiciara. Multiplele falimente bancare care au avut loc au determinat Banca Centrala sa ia masuri mai dure si mai restrictive in ceea ce priveste desfasurarea activitatii bancilor comerciale din sistem.

 

Drept urmare, evaluarea fiecarei banci comerciale in scopul identificarii intr-o faza incipienta a acelor banci care sunt ineficiente pesupune o atentie speciala din partea autoritatii de supraveghere.

 

BNR foloseste un sistem de rating, care puncteaza cu valori cuprinse intre1 si 5 (1 este cel mai performant nivel, 5 este cel mai scazut nivel) urmatoarele componente:

 

1) adecvarea capitalului (rata de solvabilitate),

2) calitatea activelor (indeosebi calitatea portofoliului de credite),

3) lichiditatea,

4) profitabilitatea,

5) calitatea managementului,

6) calitatea actionariatului.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Fondul de garantare a depozitelor bancare

    Sistem de protectie a depunerilor populatiei sub forma depozitelor la societatile bancare, in cazul in care acestea se afla in imposibilitatea de a onora obligatiile fata de deponenti.   Fondul este constituit ca o persoana juridica romana, prin contributia tuturor bancilor romane si a sucursalelor straine care sunt autorizate sa primeasca fonduri de la persoane fizice. Fondul garanteaza depunatorilor la bancile membre, in cazul insolvabilitatii sau falimentului acestora, o [...]