Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Faliment, Default, Incapacitate de plata. Ce este Faliment, Default, Incapacitate de plata? Infomatii despre Faliment, Default, Incapacitate de plata. Afla mai multe despre Faliment, Default, Incapacitate de plata. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Faliment, Default, Incapacitate de plata


Acea procedura judiciara care se declanseaza in momentul in care un comerciant nu isi mai poate continua activitatea datorita ajungerii in stare de insolvabilitate si incetare a platilor datoriilor sale, catre toti creditorii.

 

Falimentul se declara de catre instanta de judecata competenta, in baza cererii unuia sau mai multor creditori sau chiar a debitorului insusi, dupa ce au fost luate toate masurile posibile pentru continuarea activitatii, astfel incat sa se obtina banii necesari platii integrale a tuturor creditorilor, dar acestea nu au generat rezultatul scontat.

 

Printre aceste masuri se numara: realizarea unui plan de redresare, care sa permita generarea sumelor necesare platii integrale a creditorilor (masuri: schimbarea obiectului de activitate - de exemplu, se ia decizia realizarii unor produse care au o cerere foarte mare si care corespund calitativ exigentelor consumatorilor, masuri prin care se vor recupera creante ale societatii de la debitorii sai, reduceri de personal, majorarea capitalului social, mijloacele de plata a creditorilor), dar si realizarea unui plan de lichidare - care presupune vanzarea unora dintre bunurile debitorului pentru a plati datoriile, comerciantul putandu-si continua activitatea cu restul bunurilor ramase.

 

In cazul in care cele doua planuri nu dau rezultate, atunci se trece la procedura falimentului si radierea societatii de la Registrul Comertului.

Dictionar de termeni imobiliari