Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Fereastra. Ce este Fereastra? Infomatii despre Fereastra. Afla mai multe despre Fereastra. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Fereastra


1. Gol in peretii de inchidere ai unei cladiri, al carui rol este de a permite patrunderea luminii in interiorul cladirii.
2. Piesa executata din lemn, metal sau din alte materiale, prevazuta cu suprafete din sticla sau alt material transparent, care permite, dupa voie, inchiderea sau deschiderea golului ferestrei.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Ancadrament

  Chenar decorativ in relief care inconjoara un gol (o usa, o fereastra etc.) sub forma unui asamblu de elemente decorative care marginesc o deschidere intr-un perete sau delimiteaza o suprafata. Prin extensiune, asamblul de constructii, plantatii, suprafete de apa care marginesc o piata.

 • Bulon

  Grinda de mici dimensiuni (lemn, metal sau beton armat) ce sustine zidaria sau planseul deasupra unui gol de usa sau de fereastra situat intr-un perete de zidarie din piatra, din caramida sau din alte materiale cu caracteristici similare.

 • Servitute

  Servitutea este sarcina care greveaza un imobil pentru uzul sau utilitatea imobilului unui alt proprietar, izvorand din situatia naturala a bunului sau dintr-o conventie, care are ca scop sa serveasca utilitatea publica sau particulara. De regula, servitutea presupune doua imobile apartinand unor proprietari diferiti, dintre care unul (dintre imobile) este fondul dominant, iar cel care „suporta servitutea” este fondul aservit. Pot fi insa si situatii in care servitutile sa aiba caracter [...]

 • Buiandrug

  Grinda de mici dimensiuni (lemn, metal sau beton armat) ce sustine zidaria sau planseul deasupra unui gol de usa sau de fereastra situat intr-un perete de zidarie din piatra, din caramida sau din alte materiale cu caracteristici similare.

 • Glaf

  Element din metal, lemn, piatra (artificala sau naturala) sau din material plastic utilizat pentru finisarea partii inferioare a golurilor de fereastra. Sub acesta se pot monta de obicei corpurile de incalzire, iar in functie de conformatia acestuia pot exista strapungeri care sa permita iesirea caldurii. Elementele de finisare la exterior ale golurilor de fereastra se numesc solbancuri.