Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Ferma. Ce este Ferma? Infomatii despre Ferma. Afla mai multe despre Ferma. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Ferma


Element al structurii de rezistenta al unui acoperis, format din bare constituite intr-un sistem triangulat, nedeformabil si rezistent pentru a permite rezemarea numai pe extremitati, fara puncte de sprijin intermediare. Fermele se pot executa din lemn, otel, beton armat etc.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Stabilitate

    1. Insusirea de a fi stabil, solid, trainic; soliditate, statornicie; fermitate. 2. Durabilitate, trainicie. 3. Proprietatea unui obiect de constructie de a-si mentine pozitia sau de a reveni la pozitia initiala dupa ce a fost supus la eforturi majore (vant, seism etc.) 4. Starea de a-si pastra locul, de a nu fi miscat din loc; fixitate. 5. Proprietate a unui corp de a-si mentine pozitia sau de a reveni in pozitia initiala. 6. Situatie sigura, ferma.

  • Negocierea

    Este invitatia lansata de una din parti de a trata continutul unui eventual contract. aceasta invitatie se deosebeste de oferta ferma: negocierea poate fi urmata sau concretizata intr-un "acord de vointa", practicate mai ales in comertul international.

  • Ripare

    Deplasare transversala a unei piese de structura (ferma, grinda), pentru a o aduce pe reazemele in prealabil pregatite.