Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Imprumut de consumatie. Ce este Imprumut de consumatie? Infomatii despre Imprumut de consumatie. Afla mai multe despre Imprumut de consumatie. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Imprumut de consumatie


Sinonim - mutuum

 

Imprumutul de consumatie (propriu - zis, numit si mutuum) este un contract prin care o persoana - imprumutator - transmite in proprietatatea unei alte persoane - imprumutat - , o cantitate de bunuri fungibile si consumptibile, pentru a le utiliza, cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate (art. 1576 Cod Civil).

 

Este un contract unilateral, real, ce nu poate avea ca obiect decat bunuri fungibile si consumptibile, si este translativ de proprietate.

 

Poate fi atat cu titlu gratuit cat si cu titlu oneros.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Contract real

    Acel contract pentru a carui formare, pe langa acordul de vointa al partilor, este necesara si remiterea materiala a lucrului care este obiectul prestatiei uneia din parti. Spre exemplu: - imprumutul de consumatie - mutuum, - imprumutul de folosinta - comodatul, - depozitul, - contractul de gaj, si - darul manual. Vezi si Contract real.

    Taguri:juridic