Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Imprumut de folosinta. Ce este Imprumut de folosinta? Infomatii despre Imprumut de folosinta. Afla mai multe despre Imprumut de folosinta. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Imprumut de folosinta


Sinonim - comodatul

 

Contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane, numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumptibil, cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in natura, in individualitatea sa (art.1560 Cod Civil).

 

Este un contract esentialmente gratuit, nu are caracter translativ de proprietate, si in principiu este un contract unilateral.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Contract real

  Acel contract pentru a carui formare, pe langa acordul de vointa al partilor, este necesara si remiterea materiala a lucrului care este obiectul prestatiei uneia din parti. Spre exemplu: - imprumutul de consumatie - mutuum, - imprumutul de folosinta - comodatul, - depozitul, - contractul de gaj, si - darul manual. Vezi si Contract real.

  Taguri:juridic
 • Cont de imprumut

  Cont care se deschide pentru acordarea de catre banci de imprumuturi atat pentru persoanele juridice cat si pentru persoanele juridice. Pentru persoanele juridice imprumuturile se acorda pentru afaceri, investitii, activitati curente si de privatizare. Pentru persoanele fizice ele se acorda pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata, contracte de case, excursii, demararea unei afaceri. Dobanzile la imprumut se calculeaza lunar si se preiau direct din contul clientului.

 • Comodat

  Acelasi lucru cu imprumut de folosinta.