Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Indivizibilitate. Ce este Indivizibilitate? Infomatii despre Indivizibilitate. Afla mai multe despre Indivizibilitate. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Indivizibilitate


1. Din punctul de vedere al dreptului civil, o modalitate a obligatiilor in caz de pluralitate de subiecte, in temeiul careia fiecare dintre creditori este indreptatit si fiecare dintre deebitori este obligat la plata integrala a creantei.

Indivizibilitatea poate fi naturala sau conventionala. cand exista o pluralitate de creditori indivizibilitatea este activa, iar cand exista o pluralitate de debitori, este o indivizibilitate pasiva.

 

2. Din punctul de vedere al dreptului procesual penal, starea de legatura intre doua sau mai multe cauze penale, aflate in aceeasi faza procesuala si pentru cunoasterea adevarului in aceste cauze se impune reunirea lor in cadrul aceluiasi proces penal.

 

Conform art.33 Cod Procedura Penala, este indivizibilitate:

 

a) cand la savarsirea unei infractiuni au participat mai multe persoane;

b) cand doua sau mai multe infractiuni au fost savarsite prin acelasi act;

c) in cazul infractiunii continuate sau in orice alte cazuri cand doua sau mai multe acte materiale alcatuiesc o singura infractiune.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • indivizibilitate naturala

    Tip de indivizibilitate ce rezulta din natura indivizibila a prestatiei.

  • Indivizibilitate conventionala

    Tip de indivizibilitate ce rezulta atunci cand, desi prestatia obiect al obligatiei este in natura sa divizibila, insa partile se inteleg sa o considere ca fiind indivizibile.

  • Garantie personala

    Tip de garantie speciala a executarii obligatiilor. Angajamentul pe care o alta persoana decat debitorul si-l asuma fata de creditor de a executa obligatia in ipoteza in care debitorul principal nu o va executa el insusi. Cea mai importanta garantie personala este fidejusiunea sau cautiunea. Pe langa aceasta, in mod indirect, au functii de garantii personale si solidaritatea si indivizibilitatea.

  • Bunurile indivizibile

    Sunt acele bunuri ce nu pot fi impartite in mai multe fragmente, parti, fara a i se schimba destinatia. indivizibilitatea unui lucru rezulta din natura lui.