Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Insolvabilitate. Ce este Insolvabilitate? Infomatii despre Insolvabilitate. Afla mai multe despre Insolvabilitate. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Insolvabilitate


Reprezinta un dezechilibru financiar al patrimoniului unui debitor ce rezulta din preponderenta pasivului fata de activ, imposibilitatea debitorului de a-si indeplini obligatiile fata de creditori, atat din lipsa lichiditatilor cat si al altori bunuri din care sa satisfaca creantele creditorilor.

In practica exista cazul debitorlui aflat in stare de insolvabilitate, dar care nu se afla in incapacitate de plati deoarece el beneficiaza de termene de gratie de la creditorii sai.
Taguri:economic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Descoperit de cont

  Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate. Clientul beneficiaza astfel de o facilitate de casa. Banca isi asuma riscul de insolvabilitate, dar isi sporeste numarul clientilor.

 • Inlesnire de plata

  Beneficiu acordat de lege sau de instanta de judecata debitorului in legatura cu executarea obligatiilor sale fata de creditor. Inlesnirea de plata are ca finalitate stimularea debitorilor de a-si realiza de bunavoie obligatiile ce le revin; ele sunt de natura sa evite, in unel ecazuri, chiar si insolvabilitatea datornicilor.   In dreptul comun se cunoaste o singura inlesnire de plata, care vizeaza acordarea unui termen de gratie in favoarea debitorului. In cadrul procedurii [...]

  Taguri:economic
 • Incetarea contractului de comision

  Cazuri: revocarea imputernicirii de catre comitent; renuntare la imputernicirea primita de catre comisionar; moartea comitentului sau comisionarului; interdictia comitentului sau comisionarului; insolvabilitatea sau falimentul partilor (articolul 1552 Cod civil). In aplicarea acestor cazuri de incetare a contractului de comision, trebuie sa se tina seama de necesitatea asigurarii securitatii raporturilor comerciale.

 • Insolvabil

  Sinonim - nesolvabil   Care nu este solvabil, care nu-si poate plati datoriile, care se afla in situatia de insolvabilitate.

 • Insolvabilitatea

  Situatie in care valoarea activelor de care dispune un agent economic este mai mica decat valoarea obligatiilor acestuia fata de terti (creditori, furnizori, buget). Prin vanzarea tuturor activelor de care dispune, agentul economic nu-si poate stinge toate obligatiile pe care acesta si le-a asumat. insolvabilitatea prelungita este cauza care genereaza falimentul.