Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Intravilan. Ce este Intravilan? Infomatii despre Intravilan. Afla mai multe despre Intravilan. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Intravilan


Partea din unitatea administrativ-teritoriala, legal delimitata, destinata construirii si habitatiei.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Delimitare cadastrala a unitatii administrativ-teritoriale

  Lucrare distinctã la introducerea cadastrului la nivelul unitãtii administrativ-teritoriale , constând în: constituirea conform legii a comisiei, parcurgerea întregului traseu al hotarului unitãtii administrativ- teritoriale, stabilirea punctelor de hotar caracteristice pe linia de hotar sau pe limita intravilanului si marcarea lor cu borne, determinarea coordonatelor acestora, întocmirea actelor si documentatiei tehnice de delimitare.

 • Plan cadastral de ansamblu

  Produs derivat obtinut prin generalizarea conþinutului planului cadastral de bazã. Se întocmeste, de regulã, pentru o unitate administrativ-teritoriale si contine reprezentarea hotarului, a limitelor intravilanelor si denumirile acestora, principalele detalii liniare, elemente de toponimie, denumirile teritoriilor administrative vecine.

 • Intravilanul localitatii

  Teritoriul determinat prin Planul urbanistic general (PUG), care cuprinde ansamblul terenurilor cu si fara constructii, ce constituie o localitate. intravilanul se poate dezvolta prin extinderea in extravilan numai pe baza de planuri urbanistice zonale (PUZ), legal aprobate, integrandu-se ulterior in Planul general urbanistic (PUG) al localitatii.

 • Registru cadastral

  Documentul principal al cadastrului general, prin care se sistematizeazã datele cadastrale pentru evidentierea distinctã în cadrul unitãtii administrativ-teritoriale a situatiei corpurilor de proprietate si proprietarilor, precum si a situatiilor centralizatoare pe destinatii ale terenurilor, grupelor de proprietari, intravilan - extravilan, etc.

 • Teren

  In functie de destinatie, terenurile sunt:   a) terenuri cu destinatie agricola, si anume:      - terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -,      - cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite,      - cele [...]