Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Leasing operational. Ce este Leasing operational? Infomatii despre Leasing operational. Afla mai multe despre Leasing operational. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Leasing operational


Locatarul poate folosi bunul numai o fractiune din viata sa economica.

 

La expirarea termenului contractual exista urmatoarele posibilitati: utilizatorul returneaza proprietarului bunul; bunul este cumparat la o valoare reziduala prevazuta in contract; se reinnoieste creditul-contract de inchiriere. reprezinta operatiunea de leasing care nu indeplineste nici una dintre conditiile leasingului financiar. se poate concluziona ca leasingul operational este o exceptie a leasingului financiar.

 

In ce priveste calitatea de finantator, aceasta poate fi o societate de leasing, persoana juridica romana sau straina. nici in ceea ce priveste utilizatorul legea nu da o anumita calificare, existand posibilitatea ca utilizator sa fie atat o persoana fizica, romana sau straina, cat si o persoana juridica, indiferent de nationalitatea acesteia.

 

In intelesul prezentei legi, prin valoare de intrare se intelege valoarea la care a fost achizitionat bunul de catre finantator, respectiv costul de achizitie. v

 

Valoarea totala reprezinta valoarea totala a ratelor de leasing la care se adauga valoarea reziduala. valoarea reziduala reprezinta valoarea la care, la expirarea contractului de leasing, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului catre utilizator.

Dictionar de termeni imobiliari